Tisdagstankar

Snygg omslag på senaste numret av DV måste jag säga, gillar  färgskalan! Så fort barnen lagt sig så ska jag sätta mig och läsa.

God kväll,

Haft en bra tisdag? Min har gått i ett, och det gick väldans snabbt att komma in i vardagsrutinerna igen må jag säga. Nästan som om de senaste nio slapp-veckorna aldrig existerat

Idag efter skolan va slut började Celine på simskola. När Maximilian gick i förskoleklass då gick klassen en gång i veckan och simtränade. Nu sedan något år tillbaka, eller två så har skolan som mina barn går på tagit bort det på schemat! Jag tycker det är så otroligt dumt att man plockar bort något sådant viktigt. Alla barn ska få lära sig simma, ju fortare desto bättre. Simundervisning ingår först i undervisningen i klass 2, alldeles för sent tycker jag..

Nu får dom som vill själva bekosta simskolan för barnen, och det går väl ann för alla oss som har jobb, är två vuxna i familjen osv, men det finns ensamstående och andra som kanske inte har råd att betala för simskola, då blir dom barnen drabbade direkt. Jag förstår inte motivet att ta bort det, och dessutom är de inte samma i hela denna kommun utan vissa skolor här har simundervisning kvar i förskoleklass, och andra skolor inte. Borde väl åtminstone vara samma för alla barn i samma kommun kan man tycka..

Jaja, Celine har i alla fall börjat idag som sagt. Hon simmade på egenhand i poolen på Mallorca, så lika bra att fånga upp det kände jag så hon blir ännu säkrare!

Hur är det för er med barn i skolan, har ni simundervisning på skoltid som ingår i schemat, eller inte?

Ha en mysig kväll!