S v a m p t i d e r

Spaghetti_svampcreme_li-1440x9600000

.

Halloj,

Vad kul att så många kickat igång min första vardagsvecka med att lämna så många kommentarer här inne, jättekul, tack!

Det är tydligen ett riktigt svampår i år, ser dagligen just nu hur vänner plockar svamp som sedan hamnar i mitt Facebook-flöde. Så fort jag hör ordet svamp tänker jag på min pappa. Han och jag har så länge jag kan minnas gått tillsammans i skogen och letat svamp när det varit svamptider. I somras när vi var hemma och hälsade på, var pappa och jag ute en vända i skogen och letade efter sommarkantareller. Fanns dock inga just då.

Jag är vad man skulle kunna kalla en osäker svampplockare, så jag kör alltid bara med kantareller, vågar inget annat. Här där jag bor numera, kan jag inte skogarna alls, så blir ingen svampplockning för mig, mer än att plocka i lösvikt på ICA då Men hade gärna hängt med någon ut och plockat, för jag tycker det är så himla avkopplande att gå runt och lufsa i skogen

Gillar du att gå i skogen och plocka svamp?

Spaghetti_svampcreme_li-1440x960

Finns mycket god mat man kan göra med svamp av olika sorter. Denna med skogschampinjoner gör jag ibland, såååå god!

Spaghetti_svampcreme_li-1440x960srtyuiopoiuytrewq

Foto: Zeta.nu

Spaghetti med svamp & tryffelcrème

 

Ingredienser – 4 portioner

400 g Spaghetti
200 g skogschampinjoner
2 vitlöksklyftor
1/2 dl olivolja
1 burk Crème av svamp med tryffel
1/2 dl färsk bladpersilja, hackad

Till servering
Riven Parmesan
Olivolja

Gör så här: Stek svampen tillsammans med vitlöken i olivolja, salta och peppra. Koka spaghettin al dente, låt den rinna av genom ett durkslag. Blanda ihop den med den stekta svampen, svampkrämen och persiljan. Krydda med svartpeppar. Servera direkt med extra olivolja och nyriven ost.

Recept ursprungligen från Zeta.nu

4E4C8335-C2A5-475D-8224-932BBD78E6CF

  1. God eftermiddag,
    Sitter här i pausen och läser ifatt mig de senaste inläggen. 🙂 Vad olika det verkar vara med simskola förresten. Därifrån jag kommer, anordnar kommunen fortfarande endast sommartid ute i sjön! (Finns fortfarande ingen simhall i den kommunen.) Man väljer vilken tidsperiod/badplats man vill delta på och det är fritt för barn från 5 år och uppåt. Sedan deltar man i simskolan mån-fre under de veckor den varar. Man får alltså snällt simma i ur och skur! Det var så jag lärde mig. Minimum antal grader i vattnet var +16 då. Vet inte om det är samma nu, men konceptet är iaf detsamma. 🙂 Fördelen är att man lär sig hantera vågor, faror i vattnet, lär sig t.ex. hur man räddar folk ur vattnet från en kantrad båt osv. Den simskolan är ”rå” men väldigt nyttig, ser jag såhär i efterhand.
    Läser vidare om svamp och jag har faktiskt inte varit ute än, men sett att det verkat ploppa upp. Du får göra som jag gjorde; själv gå ut och leta ställen i de skogar där du bor nu. 🙂 (Är du orolig att gå vilse, har du ju bara Googlemaps på mbf, så hittar du tillbaka.)
    Massor kramar!
    Rebecca

  2. Plockar inte svamp men däremot så älskar jag att plocka alla bär som finns och fyller frysarna med nog så mkt av mest hallon, blåbär och hjortron men även lite lingon

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..