Sensommar i trädgården

2019-08-26 001
2019-08-26 004
2019-08-26 007
sdfghjklöliuytrewqwertjkliuytr
2019-08-26 009
.

Tjingeling,

Känner ni er peppade inför denna nya vecka? Jag är väl inte överpeppad, det vore väl att ta i, men känner mig både utvilad och på gott humör så det bådar gott. Plus att vädret ser lovande ut flera dagar framåt, om man nu inte såg framemot att gå i höstkläder med stickade koftor och långbyxor, för då blir man nog både besviken och svettig med tanken på högsommarvädret som utlovas Men jag personligen håller gärna kvar vid sommarfeelingen så länge det går. Hösten kommer tids nog så vi alla kan kura inomhus under tjocka filtar, dricka te framför öppna spisen och tända levande ljus i mängder.

Oavsett vad jag tycker, så lever trädgården på, och det blommar fortfarande här och där. Första året vi bodde här gjorde jag misstaget att köpa och plantera blommor som alla blommade på samma gång Ni vet där i början av sommarsäsongen när man är som mest ivrig på att landen ska komma igång, då handlade jag allt som blommade där och då i butiken utan större eftertanke, men sen när juli kom och framåt så var allt överblommat sedan länge. På senare år har jag försökt plantera så det blommar under hela sommarsäsongen, och en bit i på hösten. Just nu samsas bland annat färggrann zinnia, skira höstanemoner, röd solhatt, tobaksblommor, och vit alunrot i landen och pallkragar!

….

2019-08-26 008
2019-08-26 005

Lusthuset som skymtar på bilden ska framöver målas om. Bort med det vinröda runt fönstren, samma på vårt garaget. Ogillat det sedan dagen vi flyttade in, men ja Rom byggdes inte på en dag, och nu 4,5 år senare står projekt ommålning på tur!

Har ni något projekt här i höst?

4E4C8335-C2A5-475D-8224-932BBD78E6CF

  1. God eftermiddag,
    Vilka härliga bilder! Ja, att försöka ordna så ngt blommar mest hela tiden, är ju det allra finaste. Vi har så lite yta i och med att det är radhus, men har försökt efter bästa förmåga när vi planerade framsidan i höstas. Dock gjorde vädret att en del kom sent och en del tidigt och då avlöste varandra snabbare än normalt, men det finns svängrum för lite till, så vi kanske kan fixa motverka det till nästa år.
    Massor kramar!
    Rebecca

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..