Sjuttonde september

2019-09-11 012
2019-09-11 013

.

Tjingeling,

Halva september har passerat, och nu börjar det verkligen märkas att det växlar över mellan årstiderna. Mössor och små fingervantar har rotats fram denna morgon efter att ha legat i dvala i ett halvår, och allt fler löv gulnar så sakta på träden och faller av.

Höst är för mig är lika med goda och värmande soppor. Jag har ett gäng sopprecept som jag brukar alternerar mellan, och spenatsoppa har senaste året seglat upp som en riktigt smarrig favorit. Att spenat dessutom är supernyttigt gör ju inte saken sämre, och det måste vara lite riven muskotnöt i min soppa, annars tycker inte mina smaklökar att det smakar ”riktig” spenatsoppa.

Denna soppa går även hem hos barnen, blir alltid lika förvånad att dom gillar så mycket olika soppor. För mig är det ingen riktig ”barnmat” med soppor, men ja dom slevar i sig i alla fall.

.

2019-09-11 016

Len Spenatsoppa

 

Ingredienser – 4 port

500 g hackad fryst spenat
1 msk gräslök
1 msk smör
3 msk vetemjöl
8 dl vatten
2 st grönsaksbuljongtärningar
1 dl grädde
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 krm riven muskotnöt
4 st ägg

Gör så här: Koka äggen. Stoppa den frysta spenaten i lite av vattnet i en kastrull och tina upp. Tillsätt smör och hackad gräslök. Pudra på vetemjöl och häll på resten av vattnet. Smula i buljongtärningarna, låt sedan soppan koka i ca 10 minuter under lock. Rör i grädden och smaka av med salt, peppar och muskotnöt. Skala och skär äggen i halvor. Serveras med en bit gott bröd, eller knäckebröd.

__________________________

Att det börjar bli höst på riktigt märker jag även på att jag har blivit förkyld… (!) Slår väl sällan fel vid denna tid på året, rethostan stör mig mest just nu, men hoppas det stannar vid just hosta..

Ha en fin tisdag, och på återseende!

4E4C8335-C2A5-475D-8224-932BBD78E6CF

 1. Frida skriver:

  Hej.. har en fråga. Visst har du / samarbetar du med Cetaphil? Vad tycker du om deras produkter? Använder du dem fortfarande? Jag är lite sugen på att testa dem, verkar ju ändå ”bra” produkter rek. av hudläkare mm. Finns ju en scrub också löste jag som många verkar tycka är bra?!. Bara lite nyfiken på dina tankar om produkterna. Du ger ett seriöst och rättvist intryck på recensioner tycker jag . Ha en bra dag fina du! Din blogg är en favorit. Stor kram

 2. Mia skriver:

  Mina barn tycker också mycket om soppor! Tur är väl det för annars skulle min minsta inte få i sig mycket grönsaker! Favoriterna hos oss är tomat-, spenat-, morot-, broccoli- och squahssoppa. Å så nåt gott bröd till förstås!

 3. God förmiddag,
  Tack för ytterligare återkoppling i gårdagens inlägg! 😀
  Vad trist att du börjat bli förkyld- krya på! Det är ju som du säger; det följer med årstiden.
  Ja, jag kommer ihåg att ni kör soppor hemma och jag önskar jag vore lika begeistrad. Ja, alltså, det kan ju smaka gott, så klart. Men man förblir ju liksom hungrig tycker jag. 😉 Är emot att ”äta mig mätt” på typ mackor eller pannkakor bredvid om man ska ha soppa som middag. Men man ska kanske se soppan som en typ av bra mellanmål istället…? ”Istället för” en macka, liksom? Ja, det kanske vore ngt! 🙂
  Massor kramar!
  Rebecca

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..