V e l p o t t a !

18F98B68-D97C-4B7E-B7C4-8F3016BBC49E
..

Halloj!!

Morgonen, förmiddagen, och lunchen sprang ifrån mig denna onsdag. Har jag inte förberett saker och ting kvällen innan, ni vet packa ryggsäckar, hänga fram morgondagens kläder, med mera blir det aningen stressigt på mornarna om man bara ligger och drar sig liiiite längre än man borde i sängvärmen vilket jag gjorde i morse. Varför är det alltid som skönast att ligga i sängen när man ska gå upp? Sen har jag varit i väg på ett litet uppdrag, men nu är jag hemma igen och kl har passerat 14, och dags för bloggen att matas med info

Följetongen med att lägga in nytt köksgolv, så att vi kan slippa knäskura golvet framöver fortsätter. Hade en hantverkare här igår som kollade på befintligt golv (som ska ligga kvar, är golvvärme under klinkern) och vad man kan göra. Det mesta går såklart, en del typer av golv kommer gå lättare att lägga än annat, men inget är omöjligt! Så det är bara för oss att ta det slutgiltiga beslutet med vad det ska bli för golv här. Tänkt fiskben som jag nämnt förut, men börjar alltmer luta åt ett rustikt plankgolv i gammalstil, typ furu..

.

husligheter-kok-1-1F0A6492

Foto: www.husligheter.se

Så himla fint tycker jag men hur tåligt egentligen? Nån som har liknande furugolv..?

f00beda8caec1eb81d19cf8e599c9b8adfghjklölkjhgfdsa

Foto: Hemnet

Men ja fiskbensparkett är ju alltid fiskben, klassiskt och väldigt vackert. Japp det är ett svårt val, visst det är kul samtidigt, men svårt som sagt.. vill ju inte ångra sig…

4E4C8335-C2A5-475D-8224-932BBD78E6CF

 

 

 

 1. Sofia skriver:

  Vi gjorde furuplankgolv i vår förra lägenhet. Det blev sjukt slitet och snabbt! Och det var innan vi ens hade barn… Ekplankgolv?

 2. Sanna skriver:

  Vi har precis renoverat köket och valde ljust trä (björk) i fiskben eftersom vi har det i resten av vårt hus från 1910 som är hårdvaxat med golvvärme under. Sjukt fint!!! Velade mellan det och öländsk kalksten. Köket har blivit så varmt och ljust, men nackdelen är allt skit som syns, varenda liten dammtuss syns… Hade jag bestämt mig idag hade jag hellre valt stengolv eller lite mörkare trä (i fiskben).

 3. Anna skriver:

  Inte fiskben!!! Jag älskar parkett i vardags- och sovrum, men tycker att det är riktigt förfärligt med fiskbensparkett i kök. Påminner om alla gräsliga renoveringar av sekelskifteslägenheter där köket flyttas från sitt ursprungliga läge (i norr) för att hamna i ett av rummen ”i fil”, eftersom folk vill ha öppen planlösning. Jag skulle absolut välja plankor och sedan stå ut med att det blir slitet och vackert.

  Vill även tillägga att din blogg numera är den enda jag läser på DV. Trevlig, vardaglig, äkta (så äkta det nu blir att visa upp sitt liv på nätet) och framför allt utan konsumtionshets. Fortsätt så!

 4. God morgon!
  Jag röstar helt klart på rejält plankgolv i ljus ton, där träets ådringar lyser igenom precis som på bilden du visar. Typ vitlaserat, men det finns säkert olika tåliga saker man kan ytbehandla med. Kolla upp om det finns något extra tåligt man kan se till att golvet är behandlas med, för att vara mera praktiskt i ett kök. 🙂 Sedan får det säkert hack och spår av användning men sådana golv ”klär det ju bättre”, om du hajar vad jag menar. Hack i fiskbensvarianten skulle ju inte vara lika ”snyggt”.
  Lycka till!
  Massor kramar!
  Rebecca

 5. Vi har ett 20-talshus där vi renoverat fram furugolvet (gran) och hårdvaxoljat i en vitare nyans.
  Det är fint och mjukt att stå på, men i nästa hus väljer vi sten. Detta då furugolvet får så himla mycket märken och blir mörkare av solen (i alla fall med den behandling vi valt). Har mattor vid vask och under matbord, och på de två år som gått sedan vi renoverade är det en markant färgskillnad på golvet under dessa och resterande golv.
  Med det sagt tycker jag det är viktigast att man får en helhet med golven i angränsande rum/huset.
  Lycka till i dina val!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..