Tager vad man haver

2019-10-02 034
2019-10-02 027

.

Tjingeling,

Igår hade jag en lunchdate med Tessan, och det var min tur att bjuda på onsdagslunch och då blev det lite som Kajsa Varg en gång sa; Man tager vad man haver och det blev faktiskt riktigt bra. Blev en lite asiatisk-inspirerad gryta med haloumi och kikärtor med smak av kokos, curry och lime, förvånansvärt gott. Jag hade ris till men tror grytan skulle funka med ett gott bröd att doppa i grytan också

Kul det där med matlagning för det går att höfta och göra lite som man vill. Följa recept till punkt och pricka gör jag sällan när jag lagar mat. Jag plockar bort, och lägger till ingredienser efter vad vi har hemma för stunden, ofta freestylar jag helt! Tvärtom är det ju med bakning, försöker man stila och tro att man kan ändra i recepten och göra något ”eget” då blir det pannkaka direkt Det har jag lärt mig den hård vägen. Tror därför jag är så mycket bättre på att laga mat än att baka för jag har helt enkelt svårt att läsa och hålla mig till ett recept rakt av

Någon av er som känner igen sig?!

 

2019-10-02 031

 

Vegetarisk gryta med haloumi & kikärtor

.

Ingredienser – 4 portioner

1 burk kikärtor
1 burk kokosmjölk
3 st små morötter
1 st gul lök
1 st lime
2 klyftor vitlök
1 st grönsaksbuljongtärning
1 st paprika
2 st Halloumi
1 tsk curry
1 tsk gurkmeja (mald)
Salt & peppar

Jasminris

Gör så här:  Börja med att sätta på och koka riset då det tar längst tid. Skala och skiva ner lök, vitlök, morot och chili. Fräs allt i olja tillsammans med gurkmeja, curry, salt & peppar. Addera kokosmjölk, buljongtärning, kikärtor, zest från hela limen, plus pressa även i saften från halva limen i grytan (smaka sedan av om det behövs mer saft för syrans skull). Låt puttra under lock i ca 10 minuter. Samtidigt dela Halloumin i tärningar, och stek så tärningarna får fin färg och yta runt om, vänd ner i grytan precis innan servering. Bjud med ris!

Smaklig måltid, och ha en kalasfin torsdag!!

4E4C8335-C2A5-475D-8224-932BBD78E6CF

 

 

 

 1. Sofie skriver:

  Åå vad mumsigt! Måste testa
  Tack för en fin blogg

 2. Jag är precis likadan. Baket blir väldigt ofta inte bra för att jag tänker att lite mer lite mindre inte gör så mycket

 3. Absolut! Kör mest alltid ”på känn” när jag lagar mat, jag vet ju vilka saker jag MÅSTE ha men sedan plockar jag av det som funns hemma och fyller på… men de e svårt när man får till en 10poängare som alla i familjen äter och gillar, då gäller det att försöka snabbt skriva ner ungefäääär hur mkt man hade o av vad
  Baka gör jag sällan, blir kladdkaka och det har man ju alltid ”rätt” ingredienser hemma till som tur e’
  Ha de gott!

 4. Tessan skriver:

  Tack för supersmarrig lunch vännen – det receptet ska jag spara och bjuda familjen på.. Ha en fin fin torsdag i solen.. Kramar

 5. Är precis likadan! Gillar inte att baka för man måste vara så exakt och följa receptet annars blir det inte bra. Nä det roligaste är att ta vad man har i kylen och komponera en maträtt av det. Din gryta såg god ut!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..