Kittad för kyla

2019-10-09 003
2019-10-09 005
2019-10-09 006

 

Hej torsdag,

Är ni kittade och klara inför vintern? ❄️

Vi blev precis tvungna att investera i både ny vinteroverall, och vinterskor till Maximilian. Han har vuxit ur ALLT; jackor, skor och overaller, kul att han växer såklart, men det blir ett himla handlande. Tur att småsystrarna kan ha både sina overaller och vinterstövlar en säsong till, minst!

Blev en marinblå overall från svenska Lindberg denna gång som ni ser. Maximilian fick själv välja om han skulle ha ett tvådelat set med jacka och byxor, eller overall och det föll alltså på den senare varianten. ”Det går mycket snabbare att ta på overall när man ska ut på rast” löd motiveringen till valet, och han har nog rätt i att det går nog lite snabbare att kränga på sig en overall

.

2019-10-09 007

.

Blev dessa varmfodrade och vattentäta kängor från Sorel till fossingarna, som ska hålla fötterna varma upp till minus -40 grader.

.

2019-10-09 014

.

Har haft Viking stövlar till barnen tidigare år och är verkligen sååå nöjd med dom, men nu ville Maximilian inte ha sådana i år (typiskt). Men bara han är nöjd och att dessa håller vad dom lovar gällande både vattentäthet och värme så blir det säkert bra!

.

2019-10-09 010

Nu ska vi ”bara” hitta en vinterjacka, en stickad mössa, samt riktigt bra vantar till den blivande 9-åringen. Så svårt med just vantar. Ni med barn i samma ålder vad kör ni med för vintervantar?

Ha nu en fin dag och glöm inte le mot någon ♥

4E4C8335-C2A5-475D-8224-932BBD78E6CF

 1. Therese skriver:

  Hej!

  Bästa vinterskorna enligt mig. Mina tjejer har haft Sorel i flera vintrar. Aldrig vart kalla eller blöta. Sen kör vi på Hestra handskar eller vantar. Så nöjd med dem!
  Ha det bra! Kram

 2. A-C skriver:

  Vi har testat många vantar och handskar under åren och Hestras är avgjort bäst! Fick tipset av personalen på förskolan barnen gick på. De hade själva sådana vantar att ha på jobbet, när det var som kallast och blötast.

 3. Jessica skriver:

  Hej hopp!
  Brukar inte kommentera men känner att jag måste nu när du efterfrågar tips på vantar 🙂 Vi har vantar beställda från ‘Tornedalens textil’ till alla våra tre barn. Bor utanför Umeå och som du kanske förstår har vi många kalla vinterdagar hos oss. Vi har vanten som heter Tornedalenshandsken och under riktigt kalla dagar kör vi även med en ullvante innanför den, ullvanten också beställd från samma sida. Barnens fingrar är varma efter en lekstund i -25 grader vilket måste ses som ett riktigt bra betyg. Ett plus är att vanten håller sig alltid på plats tack vare resåren. Den är dessutom lätt att ta på sig samt smidig att greppa med trots en ”tjock” vante.
  Allt gott! 🙂

 4. Kombi – storm jr mitt down wool. Bra varma vantar som går att dra åt på två ställen!

 5. Vilka vantar som helst bara de sitter på! Mina barn gillar inte vantar och verkar hellre frysa om händerna än ha vantar…. vilket gör att deras händer blir torra och nariga… så tips på smidiga bra vantar mottages här med!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..