Sköna söndag

79A1FD94-266D-46F6-8BE5-814A3F5DCB05
78C2560F-A9AD-4DBE-9315-2E6618578A75

l..

Tjingeling,

Har ni haft en mysig helg hittills? Lördagen passerade som i ett kick tycker jag, men söndagar är inte fy skam dom heller. Den dagen på veckan med allra minst måsten i denna familj, därför kan man inte annat än att gilla veckans sista dag

Är ju gräsänka framtill ikväll, och när barnen hade lagt sig igår blev det en fryspizza för min del som jag toppade med både parmesan, pesto och basilika. Slår såklart inte egengjord pizza från grunden eller en köpt riktigt pizza, men blir ändå helt ok Brukar när det är extrapris köpa pizza Margherita och ha liggande i frysen, ni vet den pizzavarianten med bara ost, så kan man när tiden tryter ta fram och bara toppa pizzan med det man vill ha på, och hyst in i ugnen.

.
..

321010A6-CE51-4F93-A81E-6EE13FF75D30

Förresten var precis tvungen att googla på gräsänka så himla konstigt ord för att vara tillfälligt ensam och nu har jag lärt mig att det kommer från det lågtyska graswed(e)we som betyder förförd och övergiven flicka från början men ja nu betyder det ju som sagt  att vara tillfälligt ensam. Japp nu vet vi detta!

Vad ska ni hitta på denna söndag? 

4E4C8335-C2A5-475D-8224-932BBD78E6CF

 

 1. Petra skriver:

  Brukar också ha pizza i frysen. Helt OK när det behöver gå fort! Så tar jag fram lite extra oliver och några goda gröna sallatsblad. Man måste inte slå knut på sig själv 🙂 Att snabbt få fram någon kvällsmat innebär ju ofta att man har gjort något annat och lagt tiden på annat än att laga mat just vid det tillfället.
  Som här idag; en lång promenad gjorde att tiden blev knapp – Dr Oetker fick stå för kvällsmaten 😉

  Kul ang gräsänka! Alltid roligt att lära sig om ord & uttryck.

 2. Emma skriver:

  Jag tog in balkongmöblerna och så var jag en sväng på sta’n och köpte bland annat sko-impregnering och nu hällregnar det så det kändes vältajmat. Och skönt att hinna in före regnet kom. Ska röja upp på diskbänken men sedan blir det söndagsmys! Ha det bra.

 3. Mia skriver:

  Jag har varit men en fin vän i Stockholm lördag till söndag och kom precis hem. Shopping, god mat, fika, hotell och inte minst hotellfrukost ❤️
  Så nu blir det lite fix hemma och mys med barn och man. Nån film tror jag minsann
  Ha en fin dag!

 4. Outi skriver:

  Bra tips med pizzan Vi har varit i husvagnen hela helgen och myst ❤️
  Snart dags att åka hemåt

 5. Emelie skriver:

  Fryspizza tycker jag är ett helt ok alternativ när man inte orkar vara ambitiös och baka eget. Dr Oetkers Tradozionale med mozzarella och pesto är min favorit

  En helt annan sak: när jag ser dina bilder kom jag att tänka på den grå marmor-”brickan”. Visst gick din sönder? Lyckades du laga den? I så fall hur, och blev det bra? Jag har också en som gick sönder och det har inte blivit av att jag lagat den…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..