Stjärnbelysning

5DE86B81-5BDA-4590-BF8F-3DD8B0CFEAA2

.

Tjingeling,

Ja ni, det lackar mot jultider oavsett man vill eller inte! Visst vi ska hinna med lite höstlov och Halloween-firande först, och vi i denna familj har även att fira en blivande 9-åring innan det är dag för advent. Men tiden går ju fort, det vet vi alla vid detta laget, och ibland gäller det att vara ute i god om man nu vill komma åt vissa ”godbitar”. Vissa typer av produkter har tendens att ta slut, och det gäller särskilt att vara ute i god tid om man är ute efter något speciellt man sett.

I år behöver inte vi här hemma investera i några nya julsaker överhuvudtaget, varken adventsstjärnor, stakar eller julgranspynt. Vi har allt vi behöver, och lite till men inspiration skadar ju aldrig oavsett. Kanske är några av er ute efter något nytt att smycka era fönster med i advent, så varsågoda här är tre adventsstjärnor som jag tycker är lite extra fina detta 2019, och som jag hade kunnat tänka mig här hemma om vi nu hade behövt något nytt vill säga.

.

3882_4

.

Först ut på min lilla lista är denna klassiska handgjorda stjärna i rotting från PR Home. Jag föll pladask för den vid första ögonkastet. Så rackarns fin, här har man satt den på en lampfot, men den säljs alltså som hängande för fönster. Fin både ståendes och hängandes.

.

anna_star

Foto: Picasa

.

.

PR-Home-Anna-68cm-Julstjaerna

Så här ser den ut hängandes, så vacker tycker jag! Stjärnan heter ANNA och finns i tre olika storlekar; 45, 5 cm 68 cm samt 82 cm i diameter. Stjärnan finns även i svart och mörkt grönt. Pris för den lilla strax under 500 lappen, mellanvarianten strax under 1000-lappen och den största 1200 kr.

.

.

gloria_002

.

Här är ytterligare en riktig godbit även den i rotting från PR Home, vackert med naturmaterial och det ligger ju helt rätt i tiden dessutom. Denna adventsstjärna finns i 45,5 cm i diameter för lite mindre fönster, och en större som är 75 cm i diameter. Namn GLORIA.

4445

.

Så fin in all sin enkelhet, eller vad tycker ni? Priset inte jättebilligt, strax under 1000-lappen för den mindre varianten, och 1200 kr för den större, men den är ju handgjord.

.

ebbawhite-window

.

Vad säger ni om en stooor julstjärna i handgjort vitt papper med dekorativt hålmönster och brodyr i papperet, den är dessutom fodrad med silkespapper. Jag tycker den är jättevacker, en adventsstjärna som aldrig går ur tiden tänker jag. Stjärnan heter EBBA, och är från Watt & Veke och den är hela 80 cm i diameter.

ebba80white

.

Den finns förutom i vitt, i både mörkt grön, mörkt blå, vinröd och bronz-färgad. Jag gillar dock rent personligen den vita allra bäst. Pris från runt 4oo kr och uppåt.

 

Japp det är ganska enkelt att skapa julmagi med stämningsfull belysning. Men jag tycker även man ska våga kombinera flera ljuskällor. Häng upp flera adventsstjärnor i grupp i olika höjder eller placera låga och höga adventsljusstakar tillsammans. Och testa detta med nya placeringar i hemmet. Kanske en julstjärna istället för taklampa över bordet, eller en adventsljusstake på sängbordet.

Lite kul är det att tänka utanför boxen ibland!

4E4C8335-C2A5-475D-8224-932BBD78E6CF

 1. Kamilla skriver:

  Bästa bloggen! Tack för att du delar med dig av ditt liv!
  Nu fick jag lite julfeeling också;)

 2. Emmy skriver:

  Blev sugen på en ANNA, har du nån bra länk/ samarbete?:) ha en fin dag!

 3. wow det börjar redan bli dags!!! vad pirrigt det kändes. de är jättefina

 4. Halloj i lunchtimmen,
  Jag håller helt med; kul att använda adventsbelysningen på lite alternativa sätt också. Har genom åren satt bl.a. haft stjärna som väggdekoration, ljusstake som bordslampa o.s.v. (Fick redan nu en idé om hur jag kan göra i hallen. 🙂 )
  Jag tycker fortfarande det känns långt till advent och juletid, men det är ju som du säger; är man ute efter ngt speciellt måste man passa på så fort det kommer ut. Bedrövligt egentligen. Kommer ihåg att vi ville komplettera med fler ljusrosa dekorationer till granen förra året. Fanns ingenstans, så det fick vi lägga ner direkt. Ett annat år gick en julgransslinga sönder efter att ha suttit uppe några dagar. Det fanns ingen med den vanliga utformningen (i form av ljus) kvar att köpa, trots att vi besökte den ena affären efter den andra. :/ Förr kunde man fynda en massa kul efter jul att ha till året därpå. Nu verkar det mesta ta slut före…
  Massor kramar!
  Rebecca

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..