Fredagsfeeling

.

Tjingeling,

Det ska bli riktigt skönt med helg nu känner jag, varit en ganska så medioker och halvtrist vecka. Jens kommer hem från några jobbdagar nere i Göteborg fram mot kvällskvisten, och Maximilian ska i samma veva på kalas för en klasskompis som fyller år.

Jag själv ser framemot helgen, och att kunna ligga kvar i sängvärmen lite längre om mornarna. Varit bra trögt att kliva upp de sista dagarna. Känns som man går upp mitt i natten med tanke på det beckmörker man möts av. Lustigt hur man glömmer från år till år hur mörk faktiskt denna period är..

.

.

Vad blir det för mat hos er ikväll?

Här ett tips på ett gott gammalt pastarecept (ursprungligen från Paolo Roberto) med mozzarella och basilika, rätten går snabbt att fixa. Perfekt på just fredagar, har då ofta inte orken att stå och laga mat som tar någon längre tid. Ett gott rödvin till denna rätt och fredagsfeelingen blir garanterat på topp!

.

.

Pasta med mozzarella, tomat & basilika

.

Ingredienser

400 g pasta0,5 dl olivolja1 dl basilika, strimlad1 liten torkad chilifrukt hel (peperoncino)2 klyftor vitlök, lätt krossade1 tsk salt600 g körsbärstomater, delade i halvor (alternativt körsbärstomater på burk)250 g mozzarellaost, skuren i små bitar (eller minimozzarella)basilikastjälkar, för att strö över portionerna

Gör så här: 

Häll olivolja i en liten skål, blanda ner basilika, peperoncino, vitlök och salt. Häll över blandningen i en stor stekpanna, och fräs blandningen försiktigt tills vitlöken börjar ta färg. Lägg i tomater och låt alltsammans småputtra i ca 10 minuter. Ta sedan bort vitlöksklyftorna och peperoncinon.

Blanda kokt pasta med tomatsåsen, smaka av med salt.Blanda sedan försiktigt ner mozzarellan, med spara några bitar för att lägga överst på portionerna.

Mozzarellan ska alltså inte smälta ner helt utan endast blandas med de övriga varma ingredienserna. Toppa pastarätten med basilika och servera direkt.

_____________________

Önskar er alla en härlig fredags eftermiddag och kväll och tack för ni så flitigt klickar er in här hos mig ♥