Plocka in naturen

E5D254F5-0CE7-4ACA-AB45-E989832E3078
342D655C-D83A-4C8C-9607-7CA64C4EF6BA

.

Tjingeling,

När man har ovälkomna kvistar i trädgården plockar man in dom och sätter i en vas och då blir det så här fint. Denna nypon hade frösått sig i en av våra häckar, och knips, knips så blev det två flugor i en smäll; rensat inför vintern, och jag fick lite naturligt ”piff” att plocka in.

Att plocka in kvistar och grenar från naturen i hemmet är väldigt fint tycker jag, en knotig kvist, vass eller annat och det passar ju in bra i våra skandinaviska hem. Men tänk på Allemansrätten och att man inte får bryta grenar och liknande i naturen. Man får plocka grenar, kottar och pinnar som ligger på marken, men alltså inte bryta kvistar, grenar, bark eller näver från växande träd och buskar! Man tänker kanske inte på det, men så är det om jag nu fattat det rätt 🙂

..

2019-11-11 052

Tips bara till er som ska plocka in nypon, ha handskar på! Jag höll på att riva ihjäl mig på kuppen när jag skulle fixa med dessa rackare. Svor en lång radda med fula ord och fick plockade gaddar ur varje finger kändes det som innan grenarna hamnade i vasen, haha!

Ta hand om er nu, och tack för ni klickar er in och ”gillar”.

4E4C8335-C2A5-475D-8224-932BBD78E6CF

 1. Camilla skriver:

  Hej Anna!
  Så fint du har gjort det hemma med nyponkvistar.
  Får mig att tänka på hur gott det är med nyponsoppa.
  Förr köpte jag alltid pulver och kokade upp vatten.
  Alltså varm nyponsoppa så underbart gott.
  Känns verkligen att julen är i antågande när dem redan har börjat att pynta i Lund.
  Men det lyser verkligen upp mörkret.
  Ha en fortsatt skön tisdag och på återseende.
  Tack för en superbra blogg alltid lika kul att läsa den ☺
  Kram ❤

 2. Anna W skriver:

  Ert hem är så otroligt vackert!

 3. God eftermiddag!
  Visst är det fint! Jag får göra det med varsamhet här hemma bara (smyga in nån ibland); inga ”döda pinnar”, du vet! ;P ;D
  Massor kramar!
  Rebecca

 4. Emelie skriver:

  Verkligen fint i all sin enkelhet med ”bara” en kvist så där

  Nypon får mig för övrigt alltid att tänka på min mormor som kokade så god nyponsoppa av torkade nypon som morfar alltid plockade in och torkade ❤ Måste nog ge mig på det nån gång och föra traditionen vidare ☺

  Supersnyggt skåp förresten Du har säkert nämnt var det är ifrån men det har jag missat?

 5. Alltså hur kan man vara såå bra på att inreda som du är?! Du får allt att bli så snyggt och prydligt, att passa så bra.
  Ditt hem är ljuvligt.
  Tack för bra tips

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..