S a l t y

2019-11-11 043erthjk.
2019-11-11 044

.

Godmorgon,

Startar upp denna gråmulna onsdag med polotröja och en kopp varmt kaffe innan jag ska dra iväg på möte i Stockholm. Blir bara fram och tillbaka till huvudstaden idag, tur det inte är så långt.

Spana in detta svarta bergssalt från Nepal, som svägerskan och svågern kom med som en present till mig från deras äventyrsresa i landet Det är bergskristaller som man ska mortla för att sedan använda i matlagning. Har ju sett det där rosa Himalaya-saltet tidigare, men jag har aldrig sett svart. Ser ju nästan ut som man varit ute och plockat vanlig sten på marken bara, men lägger man en sådan här liten kristall på tungan så är det såååå salt, så vanliga stenar är det inte! Barnen undrade dock om jag hade fått en påse russin av faster Marie Och ja det ser faktiskt så ut när dom ligger där i den lilla påsen.

Läste på av ren nyfikenhet om svart salt, och det innehåller tydligen små spår av järn och svavel, vilket ger saltet en mörkare färg. Saltet är en vanlig ingrediens hos många sydasiatiska maträtter.

2019-11-11 034
2019-11-11 038

.

Någon som testat någon typ av bergssalt i matlagning? Jag ska googla fram ett recept från Asien och testlaga

Nu nu måste jag skynda mig, svarar på era kommentarer och frågor när jag kommer hem igen. Vi hörs!

4E4C8335-C2A5-475D-8224-932BBD78E6CF

 

 

 1. Vi fick svart salt och rosa Himalayasalt i en akål bredvid att doppa med olja och bröd. Det svarta saltet var gudomligt gott och annorlunda i smaken, så testa till maten att doppa ett bröd av hög kvalité. Rolig present att få onekligen.

 2. Stina skriver:

  När man lagar vegansk mat använder man ibland svart salt för att skapa en ”äggsmak” typ om man för scrambled tofu. Mums!

 3. Anneli skriver:

  Jag har svart salt från Wieliczka saltgruva i Polen,Unescos världsarv. Det var en upplevelse kan jag lova!
  Och saltet har jag använt, men som du säger, det är väldigt drygtl… (salt) 🙂

 4. God förmiddag!
  Vilken kul present! Visst såg det ut som russin, där i paketet. 😉 Men uthällt på bänken ser det ju mer ut som någon mineral. Spännande att använda. 🙂
  Tänkte precis önska trevlig helg, men hann hejda mig. Jag är helt veckovill idag -vet inte hur många ggr jag tänkt det är fredag…! ;P ;D
  Massor kramar!
  Rebecca

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..