Söndagstankar

5C6D3839-11C0-4FFF-8C34-B229B772482A

E67646A9-8F75-4687-B822-E8FAD62CE43A

.

Godkväll i stugorna!

Barnen ligger äntligen i sina sängar för kvällen, tvätten är tvättad, torkad, vikt och inlagd i garderoberna återigen. Tog ”bara” halva söndagen, men ska inte klaga, mina medsystrar från förr fick ju ligga i ett vattendrag och skrubba i iskallt vatten…

Klart det hade varit skönt med någon som hade fixat ens tvätt, mat och städ här hemma, men tror jag skulle ha väldigt svårt att släppa in någon här för att göra alla sysslor. Nu tänker jag typ en hushållerska  Vet, det finns väl knappt i Sverige idag, men om så vore fallet hade det nog ändå inte varit något för mig. Jag har väldigt svårt att sitta still och se andra arbeta, jag far runt mest hela tiden, utan att tänka så mycket på det.

117C7C89-7C9D-40A9-B916-7F808E513D51

Ska erkänna att jag har lite svårt att titta på människor som är långsamma, och omständiga. Det kliar i hela mig, bryr mig absolut inte om att någon är långsam, inte så jag menar, men slipper gärna titta på

Ärvt det raska och effektiva från min pappas sida av släkten. Min farmor va rask när hon levde, min faster och min pappa är likadana och så jag då! Min lillebror är nog mer som mamma, och jag kan redan nu se på mina barn att Celine är den raska av dom tre. Kul det där att man se olika drag som går i arv, på gott och ont såklart! 

Nej nu vill maken att vi ska se ett nytt avsnitt av Big Little Lies, mys, mys! 

På återseende!

4E4C8335-C2A5-475D-8224-932BBD78E6CF

 1. Butta skriver:

  Haha, inget illa menat, men jag fnissade till lite om det du skrev ” min farmor var rask när hon levde.

 2. Martina skriver:

  Haha, 100% igenkänning!
  Blir helt panikslagen när folk (mest på jobbet) ska sitta och fundera och vrida och vända på saker i en evighet för att komma fram till något. Känner mig som en seriefigur som står och hoppar av ilska bredvid (mentalt alltså)…!
  Eller sådana som tar på sig att göra något och sedan blir det ALDRIG gjort

 3. Johanna skriver:

  På ett sätt känner jag igen mig, vill absolut få saker gjorda så då gillar jag att vara effektiv och rask. Men ett samtal med en vän är guld värt för mig och jag skulle aldrig stressa eller göra hushållssysslor samtidigt utan då vill jag njuta av stunden. (Apropå Maritas kommentar här alltså)

  Jag hade också en vän som alltid gjorde tusen saker samtidigt som vi pratade i telefonen och när jag hörde henne knappra på datorn så kände jag mig verkligen inte prioriterad. Denna vänskap har runnit ut i sanden och vi hörs ytterst sällan idag. Så kan det bli men det går inte att lägga tid på de som inte uppskattar den!

 4. Helena skriver:

  Mitt största störmoment är när jag cyklar t jobbet och cyklisterna framför mig inte trampar i nerförsbackarna!!! Vilket leder till en stor bromsning när det sen vänder uppför. Tänk att sitta och finna ro i att bara glida i en nerförsbacke… ibland är jag sjukt stressad

 5. God morgon!
  Förstår din tankegång. Jag är ”high energy”- människa, (som jag fick lära mig att det kan kallas). Det är jättesvårt för mig att försöka ”ta ner mig” när jag ska prata/umgås med ”low energy”-människor. Det tar oerhört mkt energi och brukar dessutom gå sådär… Och jag har väldigt svårt för människor som rör sig långsamt ute och t.ex. går mitt i gångvägen och tar upp all plats. ”Ska du gå mitt i, får du se till att röra dig snabbt”, brukar jag tänka. 😉 ;P
  Jag skulle väldigt gärna vilja ha hjälp med en del städning här hemma, men har väldigt svårt med tanken att släppa in vilt främmande människor. Och så blir det väl inte ”Rebecca-rent” heller, tänker jag. 😉
  Massor kramar!
  Rebecca

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..