Segt & frasigt till advent

2019-11-26 075
2019-11-26 064
2019-11-26 071x

.

Hej på dig tisdag,

Nu blir det mycket skrivande om advent här inne, men det är väl rätt självklart i dessa dagar. Första advent på söndag alltså, det har väl knappast någon missat kan jag tro. Kanske ska ni likt oss, ta er en eller kanske flera adventsfikor till helgen för att kicka igång nedräkningen mot julen 2019! Vi är bortbjudna på lördag på glögg & skinkmacke-kalas så vi tjuvstartar redan då.

Här har jag bakat ett par frasiga små snurror med fikon, äpple och pistagenötter som passar perfekt till glöggen. Det blir riktigt gott med det frasiga i själva bakverket, som möter den sega fyllningen. Snurrorna eller vad jag nu ska kalla dom, gör man enkelt och snabbt med färdig smördeg. Så vi talar inte om några långa bakningstider här inte, utan det är egentligen bara att slänga ihop om man bara har ingredienserna hemma.

Sånt gillar ju jag, för krångligt då avstår jag hellre när det kommer till just bakning, det är kul en stund sen tröttnar jag 😛

 

2019-11-26 086
2019-11-26 088

…..

Frasiga små fikon- & pistagesnurror

 

Ingredienser – ca 15 st

1 pkt kyld smördeg, ca 400 g

Fyllning

1 äpple
6 torkade fikon
1 dl pistagenötter
½ dl Kesella 10%
½ dl flytande honung
1 tsk malen kanel
florsocker
malen kanel

Gör så här:  Sätt ugnen på 225 grader. Grovriv och krama ur äpplet. Finhacka fikon och nötter, och blanda  det rivna äpplet, fikon och nötter med kesella, honung och kanel. Rulla ut smördegen och bred på fyllningen. Vik långsidorna mot varandra och skär 18 remsor. Tvinna och forma till ringar. Nyp ihop ändarna och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Låt svalna på plåten, & pudra över florsocker och kanel vid servering!  Ät & njut och njut tillsammans med glögg.

_____________________

4E4C8335-C2A5-475D-8224-932BBD78E6CF

 

 1. Hej Anna och tack för trevlig å mysig blogg 🙂
  Jag bara undrar – snurrorna ska inte penslas med ägg innan dom åker in i ugnen?

  Mvh
  //Helen

 2. Marie skriver:

  Tack för tips!! Det här måste jag testa, alltid kul med lite nytt

 3. Jenny skriver:

  Men hur gott Anna!! Tack för tips och recept, måste testa!! Kram ❤️

 4. God eftermiddag!
  Jag förstår precis vad du menar; tar bakningen fööör lång tid eller är för omständig, blir det tråkigt. Jag kan stå ut med att göra bullar och sånt (blev ett gäng klassiska lussekatter i helgen) men höll i ärlighetens namn på att bli tokig när jag gjorde ugns-cheesecake i somras.. Har gjort det förr och vet precis varför jag slutade… 😉 Visst gott, men inte värt det. ;P
  Massor kramar!
  Rebecca

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..