Annadagen

2019-11-25 030

.

Hej måndag,

Grattis till mig själv, mina två små döttrar, och till alla er andra ”Annor” där ute i vårt avlånga land på namnsdagen!

Förr skulle lutfisken i blöt denna dag, men det är väl inte många som gör detta inför jul längre?! Nu kan man ju köpa lutfisken vakuumförpackad och klar i butik! Jag har aldrig smakat på lutfisk om jag ska vara ärlig, men förstått det som att själva fisken är rätt smaklöst va? Att det egentligen är den vita såsen till fisken med kryddpeppar som ”gör det”.. Kanske ska testa och köpa oss en bit lutfisk i år och testa, kanske blir en ny favorit!

Förr i tiden på Anna-dagen skulle även julölet provas, och det var dags att ta itu med jultvätten och julbaket och börja stöpa juleljusen, så det var en viktig dag med andra ord, om man ville ha öl på julbordet, dopp till kaffet, ljus i huset och ha rena kläder på jul 😉

.

2019-12-09 015

Dessa små hus för värmeljus köpte jag för några år sedan, och får alltid komma fram vid denna tid på året. Så stämningsfullt att tända när mörkret faller. I år står dom på vår öppna spis på övervåningen.

Nu ska jag iväg på ett litet uppdrag, på återseende!

4E4C8335-C2A5-475D-8224-932BBD78E6CF

 1. God förmiddag!
  Grattis på Anna-dagen såhär i efterskott! 🙂
  Nej du, lutfisk är inget vidare, tycker jag. Den smakar väl inte så mycket, men konsistensen är så vidrigt sladdrig och blaskig, så det är inte något trevligt att stoppa i munnen! 😛 Den luktar hemskt att tillaga, kan jag tillägga. Minns det så väl från uppväxten, när vi snällt fick lukta på det där varje år. 😉
  Hur har det gått med köksgolvet nu då? Har ni fått i ordning efter omläggningen där hemma? 🙂
  Massor kramar!
  Rebecca

 2. Ola skriver:

  Lutfisk är för mej sådant jag bara vill äta till jul 🙂

  Så himmelens gott 🙂 Absolut så smakar ju lutfisken i sig inte så mycket som du säger utan det är ju tillsammans med kokt potatis, den vita såsen, kryddpeppar, gröna ärtor och sedan vill jag ha en god senap till också 🙂

  Det måste du testa Anna 🙂

 3. Sofia skriver:

  Lutfisk så gott!!! En klar favorit på jul. Brukar köpa på mig extra så det räcker i början på nya året. Fisken i sig är så god! Räcker inte med sås och potatis…
  Må gott!!

 4. Prova! Om inte du gillar det så kanske barnen gör, mina två och deras tre kusiner gillar det allihop! Tricket är att typ hacka potatisen, fördela fisken i små bitar över och så massa sås och kryddpeppar

  Fina ljusstakar, jag har också sånna

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..