ANNONS

Annadagen

/

2019-11-25 030

.

Hej måndag,

Grattis till mig själv, mina två små döttrar, och till alla er andra ”Annor” där ute i vårt avlånga land på namnsdagen!

Förr skulle lutfisken i blöt denna dag, men det är väl inte många som gör detta inför jul längre?! Nu kan man ju köpa lutfisken vakuumförpackad och klar i butik! Jag har aldrig smakat på lutfisk om jag ska vara ärlig, men förstått det som att själva fisken är rätt smaklöst va? Att det egentligen är den vita såsen till fisken med kryddpeppar som ”gör det”.. Kanske ska testa och köpa oss en bit lutfisk i år och testa, kanske blir en ny favorit!

Förr i tiden på Anna-dagen skulle även julölet provas, och det var dags att ta itu med jultvätten och julbaket och börja stöpa juleljusen, så det var en viktig dag med andra ord, om man ville ha öl på julbordet, dopp till kaffet, ljus i huset och ha rena kläder på jul 😉

.

2019-12-09 015

Dessa små hus för värmeljus köpte jag för några år sedan, och får alltid komma fram vid denna tid på året. Så stämningsfullt att tända när mörkret faller. I år står dom på vår öppna spis på övervåningen.

Nu ska jag iväg på ett litet uppdrag, på återseende!

4E4C8335-C2A5-475D-8224-932BBD78E6CF

9
118

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00