Gott till julkaffet!

2019-12-15 006

Får det lov att vara söta och knapriga kolasnittar att avnjuta till tredje adventsfikat?

2019-12-15 014

.

Hej söndag,

Så fort några dagar går, vips är mamma och pappa på väg hemåt igen efter ett gäng väldigt mysiga och juliga dagar tillsammans 🤍 Saknar dom redan!

Här ska vi bland annat göra julgodis denna söndag; knäck och trillingnötter och eventuellt blir det även en liten sats med Rocky Road. Det är flera år sedan jag gjorde dessa godbitar senast, tröttnade ett tag, men nu är det nog dags igen som sagt!

Celine ska även iväg en vända idag på dansuppvisning. Vi såg ju henne igår, så modigt att tå dr på scenen framför en massa mnniskor. Hon har dansat i en grupp som är 7-8 år hela hösten fast hon själv bara är 6 år, fast nu fyller hon ju ganska snart 7 år ändå, i början av februari för att vara exakt : )

.

2019-12-15 001rt

Vad hittar ni på denna söndag?

2019-12-15 017

Om ni inget särskilt har för er, då bara måste ni baka dessa små kolasnittar med kardemumma! Farligt goda, och perfekta att plocka fram till julkaffet.Älskar ni kardemumma lika mycket som jag är dessa ett måste, lova testa!! Går perfekt att frysa in och plocka fram när suget sätter in! 

.

KOLASNITTAR MED KARDEMUMMA!

 

Ingredienser  -ca 40 st

200 g smör
2 dl strösocker
2 msk ljus sirap
1 msk vaniljsocker
1 msk kardemummakärnor, malda i mortel
2 tsk bakpulver
5 dl vetemjöl

Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Blanda hastigt ihop alla ingredienser till en smidig deg. Baka ut till två längder lika långa som plåten och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Platta till längderna lite med fingrarna eller med en gaffel.

Grädda mitt i ugnen i cirka 15-17 minuter. Ta ut plåten och skär upp kakorna i cirka 2-3 centimeter breda bitar. Låt kakorna svalna på plåten. Klart, inte svårt alls!

Gillar du lakrits? Byt ut kardemumman mot 1 matsked krossad turkiskpeppar så får du härliga lakritskolasnittar i stället.

_________________

På återseende imorgon igen!

431D3A25-5086-4034-B4EA-00E000E498D8

 

 1. Emelie skriver:

  Måste testa, älskar kardemumma! (så mycket att jag som barn döpte min leksakshund till det 😂)
  Ser fram emot att se både golv och tapet när allt är klart, övertygad om att det kommer bli jättesnyggt. Önskar dig en fin vecka!

  1. Haha, vad gulligt med hunden Kardemumma 😂 Ha en fin vecka du också!!

 2. E skriver:

  Så fin tomtelycka på lucia! Vilken danstalang hon måste vara som dansar med äldre, det är väldigt bra gjort! Kakorna ser toppen ut och så hoppas jag vi får en litenglimt av tapeten som uppsatt. Julkram!

  1. Ja det var gulligt på Luciafirandet och ja Celine är duktig!! Kakorna är sååå goda det kan jag intyga, mums och tapeten kommer så fort det blir något dagsljus att tala om. Hallen blev mörkare med tapeten n tidigare så kräver sitt ljus 🙂 Stor julkram tillbaka!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..