Dukning!

.

God eftermiddag,

Att jag är ett fan av förberedelser är inget nytt för er som följt mig sedan tidigare, och självklart är årets nyårsdukning redan klar, haha! Bra att vara ute i gooood tid som sagt 😛

Och ja så här ser den alltså ut; en mörk duk om bas, guld och glitter och så tallrikar och assietter i glas för omväxlings skull mot allt rustikt porslin man ser nu för tiden. Vi blir 11 vuxna runt middagsbordet här på nyårsafton, och ja trångt kommer det bli. Men finns det hjärterum, finns det stjärterum. Barnen (7 st) kommer få ett eget barnbord, men det är inte fixat ännu dock, kan ju inte hinna med precis allt flera dagar i förväg 😉

Tycker ni det kan vara svårt att få till en dukning ibland, se då dessa små tips som kanske kan hjälpa lite på vägen!

.

Dukningstips!

www.lyalin.se

.

1) Duk!En bra början är att utgå från en vacker bordsduk. Väljer man en duk i ett grovt tyg med fin struktur ger det liv och karaktär, medan en duk i ett tunnare tyg skänker en mer stilren känsla.

Har du ingen duk, är mitt tips att kolla efter gamla linnedukar på second hand. Alternativt passa på att investera i en duk under någon rea, för tycker att man ska ha åtminstone en vacker duk i sina gömmor att plocka fram vid speciella tillfällen när man ska duka.

.

H&M.com

.

2) Personlig!

Våga gå på egna känslan när man kör sin dukning, och våga var personlig. Var inte ängslig, för vad kan egentligen bli fel? Inget alls skulle jag våga mig på att säga med alla säkerhet.

..

atmycasa.se

.

3) Mindre vaser!

Tänk på att inte ha för stora och höga blombuketter på bordet. Dela hellre upp buketten i flera mindre vaser, flaskor eller glas, på så sätt kan an se varandra runt bordet och ingen gäst skyms bakom ett stort fång med blommor.

.

Rentalstroies

.

4) Udda porslin!

Utgå från vad man har i skåpen när det gäller porslin och låt det bestämma dukningens färgskala. Jag tycker det är fint att blanda porslin, även om jag nu när jag sitter och skriver detta inser att jag nog faktiskt aldrig dukat med udda porslin själv (får bli ändring på det 2020). Det går att hitta fint och billigt porslin på loppis om man inte har en uppsättning så det räcker.

.

www.diysweden.se

.

5) Det lilla extra!

Gör något extra på bordet, lägg ut lappar med bordsplacering, kanske en liten aptitretare vid sidan av tallriken? Eller gör egna dekorationer och lägg på tallriken som här egen-vikta askar med choklad i, fint som snus att få som gäst ju 🙂

Ha nu en fin dag, och tack för ni klickar er in här ♥