Vad får det lov att vara?

2020-01-14 038
2020-01-14 008

.

Godmorgon,

Kaffe med mjölk, te, gröt, macka eller kanske en smoothie? Vilken är din standardfrukost?

Min består alltid av en stor kopp svart kaffe, sen varierar det oftast mellan två kokta ägg (som jag mosar med liiiite grädde, salt, peppar och dill, sååå rackarns gott) havregrynsgröt eller en macka! Det sistnämnda äter jag mer sällan än det övriga. Tycker jag kan bli så uppsvälld i magen av bröd.. men det kan också vara himla gott med en smörgås med gott pålägg, men blir oftast på helgen jag lyxar till det (tydligen kan jag då stå ut med att  gå runt med putande och uppsvälld buk 😂)

.

2020-01-14 026

Porslinet i stengods är från By On Design, supergoda att dricka ur. Får alltid någon fråga eller två när dessa koppar skymtar förbi, så nu vet du som kanske skulle fråga detta.

2020-01-14 044

Havregrynsgröt äter jag ofta på vardagara som sagt, och jag gillar dett, men kan uppleva att den hederliga gamla gröten som en gång i tiden var svenskarnas basföda har ett dåligt rykte. Men har ett litet tips om man tycker det är smaklöst och klistrigt att enkelt pimpa gröten på olika vis, eller koka med bär eller liknande. Här är tre personliga favoriter.

 

Smaksätt din havregrynsgröt

1) Koka gröten med kokosmjölk istället för vatten och toppa med en klick jordnötssmör, skivad banan och kokosflingor.

2) Riv ett äpple och låta det koka ihop med havregrynen och sedan på med lite kanel. Lite äppelpajssmak i grötformat.

3) Eller istället för kanel som i förslaget ovan, koka gröten med kardemumma och rivna äpplen och toppa med rostade hasselnötter.

_______________________

Jag tar gärna emot tips på andra ”kryddningar” och topping av havregrynsgröten som ni gillar så kan jag testa det!

På återseende!

431D3A25-5086-4034-B4EA-00E000E498D8

 

 1. Jenni skriver:

  Hej!

  Här kommer, kanske lite udda, tips.

  Lägg i en rejäl klick keso när gröten är klar. Så gott och mättande.

  I slutet, när göten nästan är klar, knäck i ett ägg och rör runt. Blir mer protein och väldigt gott. Fick t.om. tummen upp av sonen, 7år, häromdagen.

  Koka på hälften mjölk, hälften vatten samt liiite grädde. Toppa med rostade hasselnötter och mandel.

  Tack för en härlig blogg!

  1. Tack för tipsen, lät lite udda med ägget i, kanske ska våga testa det 😉

   Tack, vad glad jag blir att du gillar bloggen!! Kraaam

 2. Emma skriver:

  Vilka vackra bilder! Jag gillar det gröna porslinet!
  Ofta äter jag fiberhavregrynsgröt på vintern, antingen med kanel och äppelmos eller rårörda lingon men nu har jag börjat med overnight oats igen: havregryn, chiafrön, sojamjölk, lite gurkmeja för att det är nyttigt och så på med flytande honung och frukt på morgonen.

  1. Tack!! Ja porslinet är en favorit här!! Aldrig testat overnight oats, men bara måste ju testa nu när så många tipsat om det!! 😊👍 Tack!!

 3. Måste, måste, måste ha smörgås och måste ha skinka eller liknande på då jag måste få i mig salt på morgonen. Sen kan jag gärna äta gröt eller nåt också, men inte utan min macka! Och äter jag havregrynsgröt måste jag ha äppelmos på!

  1. Mackor är mumsigt så förstår dig 🤗 Håller med om äppelmos på gröten, det gillar jag också!!

 4. Här kör vi overnight oats, dvs en kall havregrynsgröt som jag gör kvällen innan. Förutom havregryn, har jag havremjölk, chiafrön, lite vaniljsocker och en skvätt honung i. På morgonen värmer jag upp frusna hallon som jag äter till (nä, än har jag inte drabbats av salmonella eller e-coli). Finemangens! Vill en variera sig finns massor av recept på overnight oats på ex Pintrest. 😀

  1. Gott, måste googla!! Och skönt att höra att du klarat dig från salmonella eller e-coli via hallonen, jag är alltid lite rädd för frysta hallon, men vi har också klarat oss 😀

 5. Frukost är ju bästa måltiden på dagen! Äter alltid fiberhavregrynsgröt till frukost och den ska svalna ca 30 minuter innan jag äter annars tycker jag det växer i munnen. Tips på topping är linfrön, skivad banan och jordnötssmör (Green Choice Crunchy, INTE Skippys sötade!!).

  Ha en fin dag!

  1. Jaha du vill ha din gröt kall, jag föredrar min varm 😀 linfrön, skivad banan och jordnötssmör (jag kör oftast Kung Markattas, måste leta efter den du tipsar om!!) Tack det samma!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..