Mer sjukstuga

84783ED1-86C9-471A-90CA-20ED753F548D
731B703A-3694-4016-8CC3-D208F451C41C
.

.

Tjingeling,

Mer VAB pågår här om ni undrar över denna tysta start på veckan. Celine är det denna gång som är hemma från skolan med otrevlig hosta (som några av er kanske såg igår på IG Story). Så jag försöker passa upp sjuklingen så gott det går, lindra hostan och serva saft och isglass. Och man hinner i ärlighetens namn inte få gjort så mycket annat med ett barn hemma som inte är sängliggande, utan ganska pigg förutom den hemska hostan då som dyker upp mellan varven..

Men hade ett lunchmöte inplanerat sedan tidigare, så mitt trevliga lunchsällskap valde att dyka upp trots sjukstugan. Bjöd på denna glasnudelsallad med grönsaker och räkor. Sjukt gott om man får säga så om sin egna mat, haha! De krispiga finskurna grönsakerna tillsammans med räkor, nudlar och nötter, mumsig är bara förnamnet på denna kombon.

Testa vett’ja!!

.

23E40D86-71B7-40F7-9FF0-24E5ED4E7E95

.

Glasnudelsallad med räkor

 

Ingredienser

100 g glasnudlar
1 liten finstrimlad morot
strimlad rödkål
sockerärtor
2 pak choi
Tärnad Mango
1 st röd chili
1 msk rapsolja
2 msk fisksås
1 msk risvinäger
juicen av 2 lime
2 tsk rörsocker
en bit färskriven ingefära
300 g Scampi
1/2 kruka koriander
rostade sesamfrön
rostade hackade salta jordnötter

Gör då här:

Tillaga glasnudlarna enligt anvisningarna på förpackningen och klipp dem grovt. Rosta sesamfrön och jordnötter (separat) i en torr stekpanna under omrörning. Skala, skölj och strimla morot, rödkål samt sockerärtor fint. Skölj och bryt pak choien i delar, och stek i lite olja så den mjuknar lite, låt svalna. Kärna ur och strimla den röda chilipepparn. Stek scampin i lite riven vitlök och olja, salta.

Blanda en dressing av olja, riven ingefära, fisksås, risvinäger, rapsolja, limejuice och rörsocker. Blanda glasnudlar och grönsaker med dressingen. Tillsätt koriander. Lägg upp på ett fat, toppa med räkorna och garnera med rostade sesamfrön och jordnötter, klart!

signaturen

 

 1. Sabina skriver:

  Vi lagade precis detta recept till kvällen, sååå gott! Så ville passa på att tacka för att du delade med dig🤩Förra veckan lagade vi laxen du tipsade om för ett tag sen med kokosmjölk o glasnudlar, också supergott! Så dessa recept ska jag spara😊

  1. Ja vist blir det gott!! Kul att du testar recepten, då har vi nog ganska lika smaklökar som sonen brukar säga till mig 😘 Ha en fin start på veckan! Kram!

 2. Ingela skriver:

  Krya på sig till Celine! Salladen såg väldigt god ut 😊

  1. Tack hälsar Celine, och Salladen måste du testa göra någon gång, jättemumsig!! 🙂

 3. Ville bara fråga var ljuslyktorna i klarglas på bilden är ifrån?

 4. Åh men det låter så smarrigt! Det måste jag testa! Vi äter mkt thaimat med massor av koriander och lime, bara älskart 👌🏽

  Krya på liten och ha en fin dag 😘
  Kram Fia

  1. Då måste du testa denna sallad, så mycket smak!! Tack så mycket och tack det samma!! Stor kram <3

 5. Den salladen såg riktigt mumsig ut! Brukar göra något liknande med mango och stekt ryggbiff i tunna skivor. Ska nog testa med räkor nästa gång. Har förresten börjat gilla koriander och frukt i mat på senare år. Avskydde det förut men nu gillar jag det!

  1. Så smarrigt med strimlad ryggbiff till, det ska jag testa någon gång så kan du testa räkor 😉 Koriander tycker jag så mycket om!! Ha en fin dag, kraaam

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..