ANNONS

Mer sjukstuga

/

84783ED1-86C9-471A-90CA-20ED753F548D
731B703A-3694-4016-8CC3-D208F451C41C
.

.

Tjingeling,

Mer VAB pågår här om ni undrar över denna tysta start på veckan. Celine är det denna gång som är hemma från skolan med otrevlig hosta (som några av er kanske såg igår på IG Story). Så jag försöker passa upp sjuklingen så gott det går, lindra hostan och serva saft och isglass. Och man hinner i ärlighetens namn inte få gjort så mycket annat med ett barn hemma som inte är sängliggande, utan ganska pigg förutom den hemska hostan då som dyker upp mellan varven..

Men hade ett lunchmöte inplanerat sedan tidigare, så mitt trevliga lunchsällskap valde att dyka upp trots sjukstugan. Bjöd på denna glasnudelsallad med grönsaker och räkor. Sjukt gott om man får säga så om sin egna mat, haha! De krispiga finskurna grönsakerna tillsammans med räkor, nudlar och nötter, mumsig är bara förnamnet på denna kombon.

Testa vett’ja!!

.

23E40D86-71B7-40F7-9FF0-24E5ED4E7E95

.

Glasnudelsallad med räkor

Ingredienser

100 g glasnudlar
1 liten finstrimlad morot
strimlad rödkål
sockerärtor
2 pak choi
Tärnad Mango
1 st röd chili
1 msk rapsolja
2 msk fisksås
1 msk risvinäger
juicen av 2 lime
2 tsk rörsocker
en bit färskriven ingefära
300 g Scampi
1/2 kruka koriander
rostade sesamfrön
rostade hackade salta jordnötter

Gör då här:

Tillaga glasnudlarna enligt anvisningarna på förpackningen och klipp dem grovt. Rosta sesamfrön och jordnötter (separat) i en torr stekpanna under omrörning. Skala, skölj och strimla morot, rödkål samt sockerärtor fint. Skölj och bryt pak choien i delar, och stek i lite olja så den mjuknar lite, låt svalna. Kärna ur och strimla den röda chilipepparn. Stek scampin i lite riven vitlök och olja, salta.

Blanda en dressing av olja, riven ingefära, fisksås, risvinäger, rapsolja, limejuice och rörsocker. Blanda glasnudlar och grönsaker med dressingen. Tillsätt koriander. Lägg upp på ett fat, toppa med räkorna och garnera med rostade sesamfrön och jordnötter, klart!

signaturen

11
114

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00