Små Alla Hjärtans tips!

90182548-71AB-44FC-8BA5-A3EF53F33719

.

Halloj,

I övermorgon är det Alla hjärtans dag, och att visa varandra lite extra uppskattning och kärlek är ju aldrig fel oavsett dag på året, och det är något som verkligen kan behövas i dessa tider kan jag tycka med det allt hårdare samhällsklimatet. Så en dag som just Alla Hjärtans dag är ju i sig inte fel, men det kan störa mig att alla dessa ”dagar” mest går ut på att vi ska konsumera en massa.

Men man kan fira denna kärlekens dag utan en massa prylar, och här är tips på vad jag ska göra till barnen på fredag. Vad sägs om rosa karamelliserade popcorn? Fina isbitar till saften? Och varsin liten ask med godissushi? Inte några stora grejer, men jag vet att det kommer att bli uppskattat.

..

how-to-make-pink-popcorn

Foto: parfaitlingerie.com

.

Rosa chokladpopcorn

 

Ingredienser

2 liter saltade och färdigpoppade popcorn
4 dl socker
1 dl vatten
50 g smör
150 gram vit choklad
150 gram mjölkchoklad
Röd hushållsfärg

Gör så här: 

Ta fram en stor kastrull och häll i smör, vatten och socker. Låt koka upp försiktigt under uppsikt så att ingredienserna smälter. Ta fram plåtar och klä dem med bakplåtspapper. Rör ner popcorn i kastrullen tills de är täckta av smeten. Häll ut på plåten och låt svalna, och stelna i kylskåpet.

Under tiden smält den vita chokladen och mjölkchoklad i en annan bunke. Addera pyttelite röd hushållsfärg i den vita chokladsmeten så att den färgas ljust rosa. Ta ut plåten med popcornen från kylskåpet och ringla över rosa choklad på halva plåten och vanlig smält choklad över den andra. Låt svalna och stoppa sedan återigen in i kylskåpet för att stelna.

Vik gärna en strut av papper och servera!

.

alla-hjartans-dag-pyssel-is-hjartan_7-1
alla-hjartans-dag-pyssel-is-hjartan_8-1

Foto: DIY Helena Nord

.

Hjärtformad is

 

Ett annat enkelt och effektfullt tips inför kärleksdagen är att frysa in isbitar i form av hjärtan och plocka fram på fredag. Till drinken, eller saften beroende på vem som ska dricka.

Det man behöver är kort och gott en form att göra isbitar i, gärna då hjärtmotiv men är såklart inte nödvändigt. I med granatäppelkärnor i en isform, på med vatten och in i frysen, klart på några timmar!

.

Godis-sushi

Foto: pysselbolaget.se

Godis-sushi2

Godissushi

.

Sen hur gulligt är inte detta?

Man gör sin egna sushi med godis, lägg i en fin ask. Man kan säkert använda de flesta godisar till detta, men bra att ha är remmar och snören, liksom stora marshmallows som får agera riset. Här har man också använt fiskar, råttor, stora gelehallon, jelly beans som man delat till romkorn och banana skids. Sen bara att montera ihop allt och lägg i en ask.

Man kan använda en ask man har hemma, spelar ingen roll hur den ser ut, då man kan klä asken med fint papper.

___________________

 

Kommer du fira Alla Hjärtans dag? Om hur?

signaturen

 

 1. Vi firar genom att jag bjuder familjen på en god middag med efterrätt❤ ha en fin helg.

  1. Blir samma hos oss <3 Ha en härlig helg och fin Alla Hjärtans Dag!

 2. Ingela skriver:

  Min barngrupp på förskolan pysslar av hjärtans lust! Hjärtan av trolldeg, pärlor, trä, tyg och kartong. Själv firar jag bara med ”hjärtliga” bilder via mobil till mina stora barn 🙂

  1. Hört att samma gäller på minstingens förskola just nu!! 🙂 Ha en fin dag!!

 3. God eftermiddag!
  Nej, vi firar sällan sådana ”högtider”. (Vi firar/ger ngt när vi vill, när som, istället. Då det minst anas, uppskattas det bäst, tycker vi.) Men för den som vill fira, vill jag tipsa om att ge ett fint kort. Alldeles för underskattat i dessa digitala tider. 🙂 Bäst är så klart om man pysslat ihop kortet själv! 🙂
  Krya på sjuklingarna där hemma!
  Massor kramar!
  Rebecca

  1. Ja det bästa är ju spontana kärleksförklaringar, men alla har ju inte riktigt den förmågan 😊 Kort är alltid myigt att få och ge, håller med, dock brukar jag inte orka knåpa ihop egna 😉 Kanske ska testa det detta året! Tack så mycket för krya-hälsningen! Hoppas du mår bra! Kraaam Anna

  1. Väldigt enkelt 💗 men i det enkla bor det vackra säger ju Ernst, haha! Kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..