ANNONS

Små Alla Hjärtans tips!

/

90182548-71AB-44FC-8BA5-A3EF53F33719

.

Halloj,

I övermorgon är det Alla hjärtans dag, och att visa varandra lite extra uppskattning och kärlek är ju aldrig fel oavsett dag på året, och det är något som verkligen kan behövas i dessa tider kan jag tycka med det allt hårdare samhällsklimatet. Så en dag som just Alla Hjärtans dag är ju i sig inte fel, men det kan störa mig att alla dessa ”dagar” mest går ut på att vi ska konsumera en massa.

Men man kan fira denna kärlekens dag utan en massa prylar, och här är tips på vad jag ska göra till barnen på fredag. Vad sägs om rosa karamelliserade popcorn? Fina isbitar till saften? Och varsin liten ask med godissushi? Inte några stora grejer, men jag vet att det kommer att bli uppskattat.

..

how-to-make-pink-popcorn

Foto: parfaitlingerie.com

.

Rosa chokladpopcorn

Ingredienser

2 liter saltade och färdigpoppade popcorn
4 dl socker
1 dl vatten
50 g smör
150 gram vit choklad
150 gram mjölkchoklad
Röd hushållsfärg

Gör så här: 

Ta fram en stor kastrull och häll i smör, vatten och socker. Låt koka upp försiktigt under uppsikt så att ingredienserna smälter. Ta fram plåtar och klä dem med bakplåtspapper. Rör ner popcorn i kastrullen tills de är täckta av smeten. Häll ut på plåten och låt svalna, och stelna i kylskåpet.

Under tiden smält den vita chokladen och mjölkchoklad i en annan bunke. Addera pyttelite röd hushållsfärg i den vita chokladsmeten så att den färgas ljust rosa. Ta ut plåten med popcornen från kylskåpet och ringla över rosa choklad på halva plåten och vanlig smält choklad över den andra. Låt svalna och stoppa sedan återigen in i kylskåpet för att stelna.

Vik gärna en strut av papper och servera!

.

alla-hjartans-dag-pyssel-is-hjartan_7-1
alla-hjartans-dag-pyssel-is-hjartan_8-1

Foto: DIY Helena Nord

.

Hjärtformad is

Ett annat enkelt och effektfullt tips inför kärleksdagen är att frysa in isbitar i form av hjärtan och plocka fram på fredag. Till drinken, eller saften beroende på vem som ska dricka.

Det man behöver är kort och gott en form att göra isbitar i, gärna då hjärtmotiv men är såklart inte nödvändigt. I med granatäppelkärnor i en isform, på med vatten och in i frysen, klart på några timmar!

.

Godis-sushi

Foto: pysselbolaget.se

Godis-sushi2

Godissushi

.

Sen hur gulligt är inte detta?

Man gör sin egna sushi med godis, lägg i en fin ask. Man kan säkert använda de flesta godisar till detta, men bra att ha är remmar och snören, liksom stora marshmallows som får agera riset. Här har man också använt fiskar, råttor, stora gelehallon, jelly beans som man delat till romkorn och banana skids. Sen bara att montera ihop allt och lägg i en ask.

Man kan använda en ask man har hemma, spelar ingen roll hur den ser ut, då man kan klä asken med fint papper.

___________________

Kommer du fira Alla Hjärtans dag? Om hur?

signaturen

9
122

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00