Väderstreck kan vara viktigare än man tror

AD32CF3B-6009-4902-9889-6BD61B676022

Maximilians nya sänghörna!

F26FDED6-9276-44FE-8139-8DFEB1EB4221

Och även en ny skrivbordsdel, som inte är klar förvisso men fick komma med på en bild i alla fall. Allt behöver väl inte vara ”klart” för att hamna i bloggen känner jag.

F29706E2-55F9-42F3-B8A2-2BE9F67974B4

.

Halloj mitt i lunchtimman,

Det slog mig häromdagen när jag kikade bland mina kategorier här på bloggen att ni inte är särskilt bortskämda med bilder från Maximilians rum. Så idag bjuder jag på några små glimtar med hans nya sänghörna i fokus. Han hade länge klagat över sin gamla säng, och att den både varit omysig, och att han känt sig otrygg när han skulle sova. Inte alls bra, det viktigaste i ett sovrum är ju just att det ska kännas tryggt så att man sover bra.

Så han fick själv välja vilken typ av säng han önskade sig, och var sängen skulle placeras i rummet. Och som ni ser hamnade den 140 cm breda varianten med sänggavel under ett av de två fönsterna som finns i hans rum. Och nu sover han faktiskt mycket bättre om man jämför mot tidigare. Inte perfekt (Rom byggdes ju inte på en dag.. 😉 men så mycket bättre än tidigare.

 

C4FE54A7-E67B-465A-B2BE-B54AAD7C44F4

Här där ni skymtar skrivbordet stod den gamla sängen tidigare ut med väggen. Jag står i dörröppningen och tar bilden så förstår ni hur han ligger.

2020-02-20 031

Rummet ska även målas om. Inte valt färgnyans ännu, men funderar på något grönt. Tänk nu inte gräsgrönt eller mossgrön för det är inte något sådant jag menar, utan en ljusare petrol-variant kanske. Rummet vetter både åt sydväst och sydöst, och det är viktigare än man kanske tror att ta reda på hur rummet ligger när man väljer färgnyans.

 Ofta därför man inte bara kan gå och köpa en färg man sett hos någon annan, och tro att det ska se exakt samma ut hemma hos sig själv då rummets väderstreck samt typ av ljuskälla är två parametrar som påverkar upplevelsen av kulören. Så mitt tips både till mig själv och er är att provmåla alltid innan ni köper på er massa färg!

Ha en fortsatt fin torsdag, här tuggar vi vidare i sjukstugan.

På återseende!

signaturen

 

LOADING..