Tidiga vårkänslor

FAFA039E-7A42-45DE-BEE3-E51D34874EE6

Svårt att inte bli lycklig av detta, en öppen köksdörr ut mot trädgårdens baksida, solsken och det drar inte ens kallt!

6EF34E33-766E-472E-AC00-44A46A490521

Tänk när vi får fylla det där trädäcket med möbler igen och njuta där ute i den lummiga grönskan med fikastunder, avkoppling och grillkvällar 🙌🏼

0187C9FA-A6DC-4885-8349-1EB30A680E1C

Söta små vårtecken fångade under dagens långpromenad, och snödropparna blommar för fullt 👇🏼  i vår egna trädgård också!

AFE9DE64-F741-4C58-B401-1ED3AFF8A5FF

ASA

Godkväll!

Helgen är strax till ända, likaså det tristaste sportlovet i mannaminne, men nu blickar vi framåt mot både ljusare tider och en ny vecka där alla blir helt friska en gång för alla.

Denna fastlagssöndag har bjudit på ett helt fantastiskt vårväder. Jag var ute på en härlig långpromenad mitt på dagen, första promenaden utan mössa på huvudet för i år, och med solglasögonen på näsan även det för första gången detta 2020. Tänk att vi går mot varmare och ljusare tider i rasande fart nu 👏🏼

Börjat klia ordentligt i trädgårdsfingrarna, och så smått har jag börjat fundera på vad jag ska plantera och odla i pallkragarna detta år.

 

D1203B30-9C0F-4263-8E79-97DD69E8FA0D

Foto: Snickargladjenstradgard


På tal om just pallkragar, här är ett superfint och fiffigt tips på hur man kan göra sin egen pallkrage av gammalt överblivet tegel. Bara att stapla i tegelsättning, fylla med jord och odla 🌱 Så himla fint tycker jag 👏🏼

Nu ska jag njuta av de sista timmarna av denna sista söndag i februari!

signaturen

 1. Hej Anna!

  Vackert namn du har. Samma som min kära hustru! 🙂
  Vi firar ”Safirbröllop” nu i vår..
  Kul att vi kan få kika in till dig här på din blogg. Jag driver själv tre hemsidor och tre bloggar, det är mycket jobb framför skärmen, jag vet.. 🙂 Du gör det bra. Fint att du kan komplettera med Instagram också (eller är det tvärtom?)

  Jo, tack, Anna, för ett fint tips med tegelstenarna som pallkragar. Vi har använt träpallar men ska testa en pall med tegelstenar till våren. Det är bara ett problem med dem – Vi har fått in Mördarsniglar i mängder och de trivs ju under stenar och gamla murkna trästammar. De är ett elände. Nu har vi lösgående höns och de plockar väl en del men vi hjälper till genom att plocka själva också. Ibland kan man få ihop mer än hundra på en dag!

  Ha det bäst!
  Kram tillbaks
  //Carl

  1. Grattis i förskott till era 45 år som gifta, det är stort!!Och vad kul att du ville kika in här 🙂

   Ja visst är det fint med pallkragar i tegel så här, men låter ju inget vidare med mördarsniglar som kan ta sig in. Ett rackarns otyg dom där sniglarna. Vi har inga sådana här där vi bor, aldrig sett just här, men mina föräldrar på västkusten har mängder.. Mysigt med lösgående höns! Lycka till mer era pallkragar och hoppas hönsen tar dom så ni slipper 🙂

   Kram Anna

 2. God förmiddag!
  Roligt med planering för pallkragar! Önskar vi hade mer plats för sånt, men lite grönsaker och blommor odlar jag.
  Ja, för att citera en kollega ”Detta är den bästa vintern någonsin!”. (Det kan fortfarande komma ett rejält snötäcke och kyla, men tiden det kan ligga kvar, minskar ju drastiskt för varje vecka som går.) Det har börjat sticka upp en hel del av vårlökarna i rabatten hemma och jag ser fram emot plantera påskliljor i entrékrukorna. (Så härligt förresten, att ljungen jag satte i dessa krukor i höstas, fortfarande ser fin ut!)
  Massor kramar!
  Rebecca

  1. Haha håller med din kollega fullt ut 🤪 Ljungen jag satte i dom små lådorna på barnens lekstuga är också lika fina!! Kul när det håller, kraaaam

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..