Ytligt & allvarligt på samma gång

2020-02-27 021
F4CEB556-AB50-4DBF-9964-B4BB14E20DD6
2020-02-27 009j

.

Hej svejs,

Jag har hittat den ultimata handväskan för promenader, och när man går i affärer. Svag för flätat läder har jag alltid varit, och denna lilla väska är perfekt för mig som inte har så där himla mycket bråte i mina väskor numera när barnen är större. Förr bar man ju med sig halva bohaget och lite till så fort man skulle ut en sväng, haha!

Men jag behöver få plats med mobilen, solglasögon, nycklar och nått läppglans eller två (japp jag är nog beroende) och mycket mer än så behöver jag inte. Gärna ska en perfekt väska även ha en dragkedja, och ett fack inuti med dragkedja även där i så man kan stänga väskan ordentligt för att försvåra för klåfingriga personer. Och denna snygging fyller precis alla mina kriterier på hur en ultimat handväska ska vara. Föll för den rent utseendemässigt vid första ögonkastet, och den kommer vara perfekt när jag ska strosa omkring i Rom i april.

.

2020-02-27 019

Fast om jag ska vara helt ärlig så börjar jag bli tveksam till att åka utomlands just nu, och särskilt då till Italien med tanke på Coronavirusets snabba spridning där med flera dödsfall (12 st på bara några dygn). Tycker det är jätteläskigt med detta Covid-19 som sprider sig så himla snabbt. Läste att dödssiffran i världen och främst då Kina har passerat 2 700 och totalt har över 80 000 människor smittats hittills.

Och mest skrämmande är ju att man vet så lite om det fortfarande. I nuläget vet man att coronavirus sprids genom kontakt mellan människor eller genom hostningar och nysningar, så kallad droppsmitta. Men det sägs att de allra flesta som smittas blir bara lindrigt sjuka med luftvägssymtom som går över av sig själva, så man kanske inte ska oroa sig fullt så mycket som jag gör.. Men samtidigt vet man ju som sagt så himla lite om detta ännu, så vet inte om jag vågar lita på det som skrivs..

Hur känner du inför detta? Har du hoppat av en resa för att du varit orolig för Coronaviruset?

signaturen

.

 

 1. Ella skriver:

  Jag känner mig också rädd, tycker det är obehagligt. Jag hade absolut inte åkt till Italien!! Jag tycker dessutom att det borde ställa in resor dit/från i detta läge. Onödigt att utsätta sig för risken för spridning och litar inte på myndigheter i andra länder 😉 Men så är jag lite överdrivet rädd och orolig av mig. Man måste helt enkelt känna efter själv.

  Kram

 2. Annika skriver:

  Ja det känns lite så där med resor. Har en inplanerad resa till Prag om någon vecka. Just därifrån har man ju inte hört något men det är ju flygplatserna man tänker på. Vi får avvakta och se vad som händer, det kanske lugnar sig till april? För övrigt är april en jättefin månad att åka till Rom, så vi håller tummarna att ni kan åka.

 3. Maja skriver:

  Det är onödigt att drabbas av panik över viruset, men är det värt att utsätta sig för risken att bli smittad på en resa? Att sitta i samma flygplan som personer som man inte vet var de varit eller på samma flygplats? Utlandet finns kvar! Unna dig en trevlig weekend i Sverige istället!

 4. Hej!
  Jag hade inte heller åkt, Rom finns kvar och hälsan är viktigare. Dessutom tror jag inte man kan njuta av resan på samma sätt.

 5. Tina skriver:

  Min familj skulle åkt till Milano nästa vecka men vi har bokat om till Köpenhamn. Allt är ju stängt denna vecka och sannolikheten att ngt skulle vara öppet nästa vecka känns långsökt. När Tom La Scala har stängt för första gången på 102 år så inser man hur illa det är. Vi förlorar en del pengar men risken att nga av de äldre ska bli sjuka är för stort för att vi vill chansa.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..