En oro som växer

Sss

Godkväll!

Hur mår ni? Jag och familjen mår bra, men det har inte varit någon bra dag 😔 Så mycket oro överallt! Ingen kan väl vara oberörd av det som händer med denna Coronapandemin?

 Allt känns bara så väldigt skakigt och oroligt både i Sverige, och i hela världen. Vi har precis haft värsta dagen på börsen sedan börskraschen 1929. Folk blir varslade temporärt, skolor stänger i våra grannländer. Evenemang av olika slag ställer in. Flera regioner i landet har infört besöksförbud på sjukhus och äldreboenden. USA:s president Donald Trump har stoppat alla resor från Europas Schengenländer till USA under 30 dagar.. Osv! 

Läste att varannan av oss i Sverige just nu känner mycket stor oro för coronavirusets spridning, och var tredje person är orolig för att själv drabbas. Är för egen del inte direkt rädd att smittas, men visst är jag rädd att personer jag älskar i min närhet ska drabbas eftersom man vet så lite om viruset ännu.

sss

Sss

Men man kan inte göra mer än att följa de instruktioner som just nu rekommenderas;

  1. Undvik att ta dig i ansiktet, speciellt ögon, näsa och mun.
  2. Tvätta händerna ofta och länge med tvål, i minst 20 sekunder.  Speciellt före varje måltid, när du ska hantera mat och efter toalettbesök (ska man väl alltid göra?!).
  3. Undvik stora folksamlingar, och att resa till områden där coronasmittan har konstaterats. Och undvik att träffa människor som har besökt dessa områden i 14 dagar efter de kommit tillbaka om det nu går.
  4. Stanna hemma om du känner dig sjuk, för att inte smitta andra.
  5. Hosta och nys i armvecket eller i en näsduk för att försöka hindra smitta.

kkkkJjTa hand om er, och så hoppas vi att det blir någon vändning illa kvickt 🤎

Vi hörs imorgon igen!