När man äntligen bestämt sig

4FD0334E-1846-42C3-9344-279D0236D58A


Jag har äntligen beställt matta till köket 👏🏼

1758FBCE-B564-4AA3-B4BC-E2753BEDED8E

.

Hej söndag!

Ja som ni precis läste, jag har nu bestämt mig och beställt en köksmatta efter många om och men, och det blev denna sandfärgade ullvariant som sägs vara enkel att rengöra. Nästan ett måste när en matta ska ligga under ett köksbord, särskilt med barn i hushållet. Även om mina tre kids peppar, peppar ta i trä inte sölar så värst mycket längre.

Har verkligen saknat en matta här under bordet. Blir mycket mer ombonat, och även om vi nu har ett varmt och skönt köksgolv (vattenburen golvvärme) så blir det ändå extra skönt med en matta att sätta ner fötterna på. Plus att en matta dämpar eventuellt skrap från stolar och liknande på golvet.

..

sand_1_7 granada

Sen kan man ju vela i oändlighet om vilken typ av matta man ska ha. Både materialmässigt, och färgmässigt, men jag har hela tiden haft i tanken en enfärgad matta. Vi hade ju en mönstrad tidigare, så vill nu ha något annat, och tror att denna enkla och neutrala matta kommer göra sig bra mot köksbordet. För det är ju just det gamla bordet med sina vackra svarvade ben som är huvudpersonen här, mattan ska bara vara ett litet extra lyft. Resultatet får vi se när den är på plats!

Har du matta under köksbordet eller inte?

signaturen

 1. Hej!
  Det är skönt med matta under köksbordet. Vi ramlade på ett danskt märke som heter Fabula (https://fabulaliving.dk) och som gör (i mitt tycke) jättefina mattor. Den vi har är en ull matta med ränder i svart och ”beigemelerat”. Den är kanon för av alla ”spillturer” som varit genom åren så syns faktiskt inte ett spår. Då den är i ull så lägger det sig liksom ovan på om man spiller så det går att ta bort mycket på direkten.
  Ska bli kul att se slutresultatet!

  Och tack än en gång för en som alltid lika härlig blogg!
  Kram Kristina

 2. Hej!
  Det kommer att bli kanonfint!
  Vi har en stor grå ullmatta från Tisca under köksbordet. Den har fortfarande inte en enda fläck efter ca 2 år. (Har två tonårsbarn & två katter) Man får vara ganska snabb på om någon spiller. Vi har provat spill av ketchup & yoghurt tex. Så mjukt, skönt & ombonat!

  1. Ja jag tror det kommer bli toppenbra, och hört att ull ska vara bra, vi får bara se till att vara snabb bara att ta hand om spillet men det är man ju 🙂 Längtar tills mattan är på plats!!! Ha en fin dag!

 3. Ett tips är att köpa transparenta skrivbordstols skydd att ha under barnensplatser. Syns knappt och det blir lätt att torka upp om de spiller 😅

  1. Ja det är riktigt smart, det hade vi när barnen var mindre 😊

 4. Marie skriver:

  Hej! Kommer bli jättefint med en matta under bordet =). Vi har en Morum (som någon annan också skrev) från Ikea och den har funkat bra under alla år med barn runt bordet. Nu börjar barnen bli stora och jag skulle behöva göra en renovering överallt ;). Vill ha nytt köksbord, nya soffa, flera nya mattor mm. Går inte att fixa allt men med små medel och längtan kommer man långt! Älskar att följa din blogg och får så mycket bra tips vad gäller inredning =).

  Ha en fin dag!

  Kram

  1. Ja jag tror det kommer bli toppenbra när det är på plats 🙂 Tack vad glad jag blir att läsa att du tycker om bloggen <3 Ha en fin dag du också, kramar!!

 5. Jätte fin matta. Var har du köpt en?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..