Hur du kan duka påskbordet

F990EDE0-31E4-469E-BF53-EF4172FBE25A
932F925E-04A3-4621-9E00-F6307B28374E
59322EC2-1ECC-40E1-B74C-FF138CFAAFEC

Foto: Picasa

C47733FC-2A56-4B3F-927D-6F8431C9CC56

.

Tjingeling,

Två veckor tills vi går in i påskveckan. Tänkte därför så smått börja med några påsktips här i bloggen. Ni är flera som efterlyst detta, och jag som tycker det är kul med dukningar testade just en påskinspirerad sådan i helgen som gick. En relativt enkel dukning med jordnära toner. Den vackra tulpanbuketten i korallnyans fick stå för mestadels av färgen.

Som sagt det är en enkel dukning med små medel. Jag började med att lägga ut en linneduk, och här måste jag återigen tipsa om att man kan som jag gjort, köpa linnetyg på metervara hos Ikea, och sen fålla så har man en fin linneduk i det mått man önskar för bara några hundralappar, tips, tips!

.

B024CCAC-36D3-490B-BDD2-0DE8CAB93E82

.

Jag valde att duka med vårt lite rustikare porslin (House Doctor), samt kristallglas (Newport). Liten krock stilmässigt kanske, men gillar att blanda olika stilar. Linneservetterna (Lovely Linnen) vek jag som små öron och tänkte att det skulle symbolisera påskharen 🐰

La ”öronen” på tallrikarna tillsammans med ett ägg som jag färgat skalet på genom att koka det med kaffe. Då blir äggskalet lite åt det beige hållet.

.

C81E7A60-A5CB-415E-8531-04C3B91EDD6F

.

Sedan på med lite påsk-piff på bordet jag hade hemma. Jag körde med olika ägg, ljus, en bukett med blommor. Tycker inte det behöver vara så mycket mer än så för att det ska bli fint och stämningsfullt.

.

 

B23FAFCA-6D18-4735-9C45-B484A1860ACE

.

Och när det gäller linneservetter så kan man såklart använda linnetyg på metervara även till detta, och sy egna servetter. Men så händig med symaskinen (läs intresserad) är inte jag, så dessa servetter är köpta. Men vill man sy egna så är dessa vi har 45 cm x 45 cm.

.

546132A2-B253-4D5A-8384-B8824A60FDC1

 

Hoppas detta kan inspirera någon av er inför påsk, och de flesta av sakerna ni ser i bild på dukningen kan ni läsa längst ner varifrån de kommer. Undrar ni över något annat bara att fråga!

Önskar jag er en fin start på denna måndag, och vi hörs igen lite senare idag efter kl 12, då ska jag ha fått alla uppgifter om röstningen till årets blogg 🤎 Så kika jättegärna in igen och se hur ni kan rösta om ni gillar bloggen!

signaturen

. 

Linneduk, fållad metervara från Ikea. Linneservetter, Lovely Linnen. Porslinet i stengods, House Doctor. Vas i klarglas, Marimekko. Vin & champagneglas, Newport. Stående påskägg i plåt, Maileg. Hängande glasägg, Lidl. Ljusstake med hand, Jonathan Adler. Silverfärgade plåtägg, Affari. Salt & pepparkar i form av fötter, Jonathan Adler. Porslinsharar med guldöron köpta från en butik Norge, minns tyvärr inte namnet.

 

 1. Maria skriver:

  Superfint, och inspirerande!

 2. Madde skriver:

  Så Fint🐣
  Linnetyg på metervara från inea hamnar bums på inköpslistan! Tack för tips!🌷

  1. Jaaa det är ett riktigt bra tips, så gör det!! Kraaam

 3. Helen skriver:

  Fint dukat!
  Jag brukar också köpa metervara på Ikea och använda som duk. Kul att skifta lite plus att det oftast finns roligare tyg i metervara än i färdiga dukar.
  Dock är jag inte så duktig att jag fållar tyget…..drar bara av det efterhand som det fransar sig 🙂

  1. Tack! Ja visst är det bra att köra med tyg på metervara och jag är urusel på symaskin, så min mamma har fållat de dukar jag har i olika färger när hon varit här på besök 😛

 4. Jättebra tips till påsk och så snygg duk👌

 5. Bettan skriver:

  Så fint du dukar!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..