ANNONS

Att börja dagarna med en shot!

/

585
588
.

Godmorgon,

Nej jag har inte gått och blivit alkoholberoende, som man kanske kan tro i överskriften. Däremot kör vi med ingefärsshots för glatta livet varje morgon. Brukar koka egen om vintrarna, men det går åt rätt mycket ingefära och det tar sin tid, så ibland orkar jag inte riktigt 🙄 Hittade denna i affären för någon månad sedan och har nu köpt den ett tag. Lite lathet är det jag erkänner, men vad sjutton den smakar exakt som den hemgjorda och inga konstiga tillsatser. Men vill ni göra egen shot brukar jag göra efter receptet ni hittar lite längre ner 👇🏼 i inlägget.

Så var det lördag, solen skiner och såg att det på måndag ska bli +16 grader och sol här hos oss. Kunde även läsa vidare att det utlovas +14 grader i flera dagar efter. Så nu kommer nog våren på riktigt, man kan ju alltid hoppas att det stämmer, nu när det är påsklov och allt så vi kan vara ute mycket i trädgården.

Tror jag ska plocka fram utemöblerna idag från sin vinterförvaring. Så kan det tänkas bli premiär med utefika till veckan som kommer om nu vädret blir så skönt som det ryktas. Ska även städa av balkongen idag och så ska vi byta ut de gamla bruna fula lamellgardinerna som suttit där sedan vi flyttade in mot annat solskydd. Så trött på det bruna 🙂

Vad ska du hitta på?

..

.
1E9AB3F2-5EA5-4212-9F2C-D3A3F2DB0C49

Ingefärsshot

.

Ingredienser

Ca 350 – 400 gram ingefärsrot
½ dl flytande honung
2 st citroner
1 liter vatten

Gör så här: Riv den oskalade ingefäran på den grova sidan på ett rivjärn, rakt ner i en stor kastrull. Använd inte matberedare, blir en fadd smak. Häll på vattnet, låt det koka upp, efter ett par minuter stäng av spisen och låt det hela dra ca 3 timmar.

Sila bort ingefäran, låt det rinna av ordentligt.Häll tillbaks ingefärssaften i kastrullen och värm till max  40 grader, häll i honungen och rör om. Att man värmer upp saften igen beror på att honungen annars kan samlas i botten. Pressa de två citronerna och rör ner i saften. Tappa upp på flaskor, rör om ordentligt innan. Ställ i kylen, håller sig ett par veckor.

Klart att dricka!

__________________

Ha en fin lördag och glöm inte; tvätta händerna extra noga, håll avstånd och sköt om er ♥ På återseende!

signaturen

10
169

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00