Första skörden av rabarber

Hej lördag,

Roat mig med att ta vara på våra rabarber som verkligen växter så det knakar ute i landet. Jag ska göra saft på ett gäng stjälkar är tanken, rabarbersaft är =sommar i min bok! Men hade inte lust till ett saftkok just idag, så det blev denna mjuka kaka som är superenkelt att baka med få ingredienser istället.

Kakan ska enligt receptet (som jag fått av min mamma ♥) göras i långpanna egentligen, men jag ska alltid ändra på saker och ting, haha! Så nu blev det att jag bakade den i en springform med avtagbar kant istället och det funkade finfint det också. Jag serverar kakan med vaniljvisp på tallrik denna gång. Mamma brukar servera kakan skuren i fyrkantiga bitar till en kopp kaffe, mumsigt det också. Detta är en perfekt kaka att frysa in, särskilt i fyrkantiga bitar om man gör den i långpanna. Vill du baka en rabarberkaka likt denna då får du receptet här.

 .

.

.

Rabarberkaka

Ingredienser

4 st ägg 4 dl socker 150 g smält smör 3 tsk stött kardemumma 4 dl vetemjöl Rabarber Pärlsocker

Gör så här: Lägg ett bakplåtspapper i långpanna som är smord med smör. Rör ihop alla ingredienser och häll i långpannan. Strö över valfri mängd med rabarber plus pärlsocker.Grädda i mitten av ugnen i ca 20-30 min i 175-200 grader. Låt kakan svalna och njut!

.