Så läskande

.

Halloj,

När jag skrev om rabarber häromsistens, och att vi har mycket mynta som fullkomligt har tagit över en hel pallkrage, fick jag  tipset från en av er läsare, att göra rabarber mojito varma dagar. Lät ju riktigt, riktigt gott, så sagt och gjort jag var ju naturligtvis tvungen att testa med min hemmagjorda rabarbersaft, (här har ni receptet på saften) och japp det var minst lika gott och läskande som det låter!

Drinken går lika bra att göra alkoholfri till barn och alla kloka vuxna som inte förtär alkohol. Jag gjorde en alkoholfri variant till mig och Julie igår när vi softade i trädgården, och det var väääldigt läskande kan jag meddela.

.

Rabarbermojito

Ingredienser

Rabarbersaft (outspädd) Lime Myntablad Vit rom Isbitar Bubbelvatten

Gör så här: Till en person och ett glas på ca 3 dl, muddla en 1/2 lime och en liten näve myntablad. Häll på outspädd rabarbersaft i stället för socker, 3-5 cl beroende på hur söt man vill ha sin mojito. På med 3-5 cl vit rom. Blanda ordentligt. Fyll glaset med massor av is och bubbelvatten. Toppa med mynta eller en kvist med rabarber för den fina saken skull. Slurp!

Kommer du att testa?

Jag kommer garanterat gör den igen!