Lobularia Maritima

.

Godmorgon! Eftersom jag hänger med denna donna mestadels av tiden så blir det också hon som dyker upp här på bloggen allra mest just nu. Igår hade vi en liten planteringsförmiddag, när vi fixade bland annat blommor till barnens små blomlådor på lekstugan. Så rart med små blomlådor under fönstren.

Julie har valt Lobularia Maritima till lådorna, eller som den kallas i folkmun Strandkrassing i vitt och lila. Denna låga söta växt som bildar täta tuvor av små blommor. Vi planterade även en klättrande luktärt i kruka som ska locka till sig insekter och vackra fjärilar 🦋 när den väl blommar. Tycker båda blomstervarianterna passar bra till den lilla stugan.

På tal om små hus, som ni säkert noterat många gånger på bilder här inne, har vi ju ett lusthus i trädgården. Detta ska målas om nu i sommar då det är väldigt, väldigt  slitet. Att det röda runt fönster och dörr ska bort, det är det ingen tvekan om, men hade först tanken att hela lusthuset skulle målas vitt men så har jag börjat vackla lite till och från att man kanske ska måla om i samma kulörer som lekstugan.. Vitt är ju alltid vitt, tidlöst och kommer alltid ”passa” men färgen på lekstugan som är ljust, ljust beige/grå med vitt rund fönstren gör ju att snickerier träder fram bättre.. ja svårt.. Vad hade du valt?

.

Lekstugan heter Mimmi och är från Skånska Byggvaror, på fyra kvadratmeter med litet sovloft, urmysigt för barnen att ligga där uppe och chilla som dom brukar uttrycka det.

Det är denna stuga, fast jag har modifierat om den lite mot hur den ser ut i original, om ni jämför. Min pappa har även höjt upp själva sovloftet inne i stugan för i original är det så lågt under att barnen inte kunde stå raklånga.

Ha nu en trevlig fredag allesammans, vi hörs snart igen!