Till bords

Homeinspo - Rebecca Cetrén

.

Några små dukningstips inför midsommar!

Sätt blommor i mindre glasflaskor och skippa en enda stor svulstig bukett mitt på bordet. Naturen just nu är ju som en enda stor och lyxig blomsterbutik, bara att välja och vraka i dikeskanten eller från trädgården. Ut och plocka!

.Gör bordsplaceringskort av tapetrester.

Bra återanvändning av en gamla tapetrullar man har liggandes i sina gömmor. Klippa till och använda som bordsplaceringskort. De tillför lite extra mönster och färg till dukningen och är dessutom stabilare än vanligt papper.

.

Kökshandduk som servett, mer miljötänk genom att återanvända gamla mjuka kökshanddukar (finns på loppis om man inte ärvt ett gäng själv) ger en fin och genuin sommarkänsla till midsommarbordet. En handduk blåser heller inte bort om man är utomhus som vanliga pappersservetter.

.

En fin detalj är att lägga en minibukett med blommor på varje gästs tallrik som de kan sätta i håret eller i kavajfickan för extra midsommarkänsla.

.

Klä en rockring. Har ni inte plats för en midsommarstång hemma så är det enkelt att klä in en rockring och hänga i taket istället. Antingen med gröna blad eller med massor utav blommor som en stoooor midsommarkrans.

.

Sillburkar som vattenglas. Du har väl sparat de urdiskade sillburkarna från i julas? 😛 Perfekta att använda som vattenglas, speciellt om man sitter utomhus, då behöver man inte oroa sig för att finglasen ska gå sönder.

..

Mixa porslin från flera olika serviser – både snyggt och praktiskt. På loppis man man hitta tallrikar för några kr st.

Lycka till med midsommarfirandet!

.