Knäckigt med säsongens frukt & bär!

a

Tjingeling!

Att göra en paj när många ska äta är både praktiskt, och lätt att förbereda, och genom att fylla pajen med sina favoritbär/frukter i säsong kan man skapa en helt ny paj från gång till gång. Sina favoritbär under ett knäckigt havretäcke är mumsigt värre.

Som fyllning sist jag gjorde paj, valde jag hallon och rabarber som jag smaksatte med lite vanilj och limeskal och tillsammans med den söta knäckiga täcket blev det fantastiskt gott. En klick vaniljsås är förstås gott till, men så här mitt i sommaren föredrar jag personligen en kula vanilj glass 🍦

Smarrig hallon & rabarberpaj

Ingredienser 6-8 portioner

Fyllning 500 gram rabarber 2 dl hallon 1 tsk vaniljsocker Rivet limeskal 3 msk strösocker 2 msk potatismjöl

Knäcktäcke 150 gram smält smör 1 dl vispgrädde 0,75 dl ljus sirap 2 1/2 dl havregryn 2 dl vetemjöl 2 dl strösocker 1 tsk bakpulver 0,5 tsk vaniljsocker

Gör så här; Sätt ugnen på 175 grader. Skär rabarbern i mindre bitar och blanda med hallon, rivet limeskal, socker, vaniljsocker och potatismjöl i en bunke. Häll ner blandningen i en smord pajform. Smält smöret i en kastrull och tillsätt vispgrädde och sirap, låt detta koka upp under omrörning.

Blanda samtliga torra ingredienser i en bunke och rör ner i smörblandningen. Bred ut smeten över fyllningen och grädda mitt i ugnen i ca 34-40 minuter, tills pajen fått fin färg. Låt svalna något och servera med glass eller vaniljsås.

Trevlig fredag & helg!