S ö n d a g

Citronzest.se

Zzzz

Hej svejs!

Sol och +23 grader bjuder denna söndag oss på här, så kan inte klaga. Skriver detta inlägg i solstolen i skuggan under äppelträdet. Så sämre kan man absolut ha det.Vad sägs om smarrig torsk med pistagepesto i paket med potatis, citron och sparris att lägga på grillen?!

Detta blir så himla gott, och visst det kräver lite förberedelser när man fixar iordning fiskpaketen men väl värt när det sedan är klart att äta, mums!

zzz

Z

Torskrygg med pistagepesto

Zz

Ingredienser – 1 portion

1 bit torskrygg, 130-150 g 1-2 potatisar 1 citron 5 sparrisar 1 tsk olivolja 1-2 tsk ghee Salt, peppar & paprikapulver

1 näve bladpersilja 20-25 pistagenötter 1 msk solrosfrön 1 msk olivolja ½ citron, saft och cest 1 liten vitlöksklyfta Några droppar Tabasco Salt & peppar 2 msk kokande vatten

Gör så här:  

Lägg torskryggen att rimma i saltlag (1 del salt, 10 delar vatten) i cirka en halvtimme så att köttet blir fastare. Mixa under tiden ihop alla ingredienser till peston till en len kräm. 

Ta dubbla, blöta bakplåtspapper. Skär potatisen i tunna skivor och lägg i en passande rektangel på bakplåtspappret. Krydda med salt, peppar, paprikapulver och ringla över lite olivolja. Toppa med tunt skivad citron, sparris och till sist torsken. Bred på ett lager med pesto på torsken och en klick smör. 

Vik över bakplåtspappret över torsken och knyt ihop i kanterna med steksnöre. Grilla ca 15 minuter på grillen. Servera med resterande pesto!

Ha en fortsatt kalasfin söndag så hörs vi förhoppningsvis snart igen ♥