ANNONS

Hej onsdag!

/

068
062

Hur mår ni? Jag mår bara bra, blev ett spontant glas vin med några vänner igår. Perfekt att få tanka lite positiv energi bara så där en tisdagskväll, huxflux! Jag testade även ett glas suröl med smak av piña colada(!) Japp ni läste rätt, det var lika skumt som det låter, haha! Som en piña colada fast syrlig och frisk, istället för söt och gräddig. Den var faktiskt förvånansvärt god ändå, fast utseendet såg ut som en gammal avslagen öl 🍻

Hör ni, vem gillar inte att göra middagsmaten i en och samma form? Jag gör det, blir både mindre disk och det sköter sig själv i ugnen. Denna fiskrätt måste ni testa, där allt är i ett med torsk, gräddig sås, potatis, citron, dill, persilja och västerbottenost, det blir sååå gott, och enkelt är det att laga. Perfekt vardagsmat! Rätten blir dessutom riktig snabbmat om man har färdigkokt potatis över sedan dagen innan. Även barnen här hemma tycker om det, och det är ju ett extra plus när maträtterna på vardagarna går hem hos alla i familjen. Det är tyvärr inte alltid så. Oftast tvärtom faktiskt till mitt stora förtret 😆

Har du tips på någon annan ”allt i ett-rätt” – Tipsa gärna!

061

.

Torsk i ugn – allt i ett!

Ingredienser  – 4 personer

500 gram torskfilé
(tinad om du kör fryst fisk)
1-2 msk smör
salt & vitpeppar
hackad persilja
hackad dill
kokt potatis
3 dl grädde
1 dl vatten
1-2 fiskbuljongtärningar
5 msk crème fraiche
2 msk citronsaft + lite citronzest
en bit purjolök
1 dl riven västerbottenost
(eller annan smakrik ost)

Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Har du inte färdigkokt potatis över sedan dagen innan, börja med att skala och dela potatisen i halvor, och koka i ca 15-20 minuter.

Koka samtidigt upp grädde, vatten, crème fraiche samt buljongtärning. Blanda därefter i hackad dill och persilja, citronsaft, och citronzest. Smöra en ugnsform, lägg i torsken, salta och peppra, lägg i den förkokta potatisen runt fisken, och häll över såsen. Strimla och lägg på purjolök och riven ost. Laga i mitten av ugnen i ca 20 minuter tills rätten har fin färg. Servera med citronklyftor, grönsallad och ärtor.

.

F254BE63-2E4E-4D37-AC6D-9F55E5F6CCF9

10
119

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00