Förvandla med budgettips

Tjingeling,

Japp så har jag varit igång igen med ett nytt litet miniprojekt. Med små enkla medel som inte kostar skjortan har jag denna gång förvandlat en befintligt bänk vi hade sedan tidigare. Köpte bänken som en sittbänk för utomhusbruk med en betongskiva,  men för något år sedan eller två fick den flytta in och agera sidobord istället. Japp det är jag i ett nötskal att använda saker till annat än det är tänkt! Dock har jag tyckt att nyansen på betongen varit fel till resten av färgerna i matsalen där bänken numera står. Så det har liksom skavt lite i mitt estetiska öga.

Häromdagen fick jag en idé, och köpte ett obehandlat hyllplan från byggvaruhandeln. Fanns inte i exakt rätt mått (denna bänk är 37×120 cm), så fick mäta och såga till rätt storlek på skivan med lite hjälp från maken. Därefter betsade jag trät med en mörk lackbets, som jag redan hade hemma, och vips blev det ett annat uttryck i den lilla hörnan. Förvandlingen kostade mig ynka 159 riksdaler, och nu tycker i alla fall jag att den passar bättre ihop med väggfärgen än det gjorde tidigare.

Den gamla betongskivan har förövrigt hamnat på övervåningen i ett annat ”hemmabygge”. Det får ni se en annan dag 😛

..

Under arbetets gång!

Lackbetsen är Herdins Lackbets i nyansen Tjära!

Detta är verkligen ett bra tips om ni har t ex ett skåp/bänk/sängbord som ni vill hotta upp lite med en toppskiva.

Man kan såklart köpa en måttbeställd stenskiva, det är ju verkligen jättevackert. Men det är inte alltid man varken har råd, eller lust att lägga såpass mycket pengar som en sten ändå kostar. Då är just detta ett supertips; köp en obehandlad träskiva/hyllplan, såga till i önskat mått, och sedan antingen måla skivan, eller som jag gjort, betsa. Kostar inte många kronor och man kan få det exakt så som man själv vill, och snyggt blir det. Tänk bara på att ska du betsa MÅSTE träskivan vara obehandlad, annars tränger inte betsen in.

Det var dagens lilla budgettips från mig, på återseende!