ANNONS

Ugnsbakade äpplen

/

015
034

Hej,

Vad gör man när man går hemma lite småförkyld? Jo man bakar och så äter man. Inte konstigt att jag ökat i omfång runt midjan under denna pandemi 😛 Men vad sjutton, äpplen är ju i alla fall nyttigt och man lever bara en gång. Överdriver man bara inte precis jämt och ständigt, tycker jag att man ska unna sig det goda i livet. Kan imponeras av folk som är strikta och avhåller sig från både det ena och andra, men jag är samtidigt inte det minsta avundsjuk på en sådan livsstil. Jag trivs med mig själv för det mesta (förutom innan mens, men det får jag nog skriva ett helt annat inlägg om, för tror inte jag är ensam) har inga större problem i livet, så jag kör på och njuter när det passar mig, livet är kort!

Har bakat dessa äpplen i ugnen, fyllda med godsaker här under förmiddagen med assistans av Julie. Allt för att ta vara på äpplena från trädgården. Men nu börjar dom faktiskt att sjunga på sista versen, det är inte så många kvar på äppelträdet nu och det är riktigt skönt faktiskt. Frysen är fylld till bredden med äpplen i alla olika sorters former, bra att plocka fram i vinter.

.–…

007

Ugnsbakade äpplen

Ingredienser

8 äpplen
100 g mandelmassa
75 g smör, rumsvarmt
0,5 dl mandelspån
1,5 msk lönnsirap, + 1 msk
1 tsk kardemumma, stött

Tillbehör:
grädde, lättvispad

Gör så här: Sätt ugnen på 225°. Ta ur kärnhuset. Ställ äpplena i en smord ugnssäker form. Blanda riven mandelmassa, smör, mandelspån (jag tog även lite havregryn), 1 1/2 msk lönnsirap och kardemumma. Tryck ner fyllningen i äpplena och ringla över 1 msk lönnsirap.
Tillaga mitt i ugnen tills äpplena spruckit lite och har fin yta, ca 20 min. Servera äpplena varma eller ljumna med lättvispad grädde. Så mumsigt!

Receptet kommer ursprungligen från Allt om mat!

053

Nu har hela barnaskaran kommit hem från skolan, och nu blir det fredagsmys för hela slanten. Jag ser extra mycket framemot denna helg på hemmaplan, jag har varit bortrest dom två senaste helgerna så denna ska jag bara ägna åt att mysa med barnen och ha det kul tillsammans.

Trevlig helg!!!

F254BE63-2E4E-4D37-AC6D-9F55E5F6CCF9

6
130

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00