Lite kvalitetstid

Hej!

Det där med kvalitetstid på tu man hand med barnen är inte dumt alltså. Tyvärr sker det inte jätteofta, men när det väl händer, så påminns jag alltid om hur mysigt det är att hitta på något med barnen var för sig. Frekvensen blir så härligt behaglig i allt från samtal, till stämning när man umgås på tu man hand med ett barn. Man hinner ju prata ordentligt utan att någon annan avbryter.

I lördags gjorde jag och Celine just det, umgicks bara hon och jag en sväng. Vi tog en promenad i det fina höstvädret, vi fönstershoppade och så besökte vi mysiga Café Tant Gredelin, där vi tog oss en ”gofika”. Så pratade vi om allt mellan himmel och jord, och det är väldigt intressant att lyssna på en 7,5 åring som går i första klass. Dom kan mer än man tror i den åldern, det blev både skratt och mer allvarsamt. Och enda gången mobilen fick komma fram var när jag fick lov att ta en bild, eller två. Vet att Celine uppskattade detta lika mycket som jag.

….

Är ni bra på det där med kvalitetstid? Kan ju gälla både barnen, eller med sin partner.

Tre små enkla tips för mer kvalitetstid tillsammans med barnen.

Man kan involvera barnen i vardagssysslorna. Laga mat tillsammans, tvätta tillsammans, städa tillsammans, och jo jag vet att det tar längre tid när barnen ska vara med och hjälpa till, men vad spelar det för roll egentligen när tiden spenderas tillsammans med familjen? Behöver ju inte vara effektivt jämt.

Ät tillsammans! Läste någonstans att det är otroligt viktigt att äta åtminstone en gång tillsammans varje dag. Att sitta ner ihop och äta är både mysigt och värdefullt. Prata om hur dagen har varit, och var närvarande i stunden. Det är vid middagsbordet som de mest intressanta diskussionerna föds.

Gör en liten utflykt när tiden ges. Det behöver inte vara något märkvärdigt alls. Man kan t o m packa ner mellanmålet och avnjut den ute i trädgården, behöver inte vara svårare än så.

Nu dags för pastamiddag!