ANNONS

Enkel julstjärna

/

032
025

Godmorgon!

Om sjutton dagar är det första advent, och nu börjar jag verkligen längta efter att plocka ner stjärnor och adventsstakar från vinden och sätta upp i våra fönster. Alltför att ljusa upp dessa grå och mörka höstdagar. Provade att vika en julstjärna igår. En väldigt enkel variant. Blir det för pilligt med för många krångliga moment tappar jag intresset ganska fort. Tålamod är inte min starkaste sida. Men när jag väl kom igång med detta vikande, var jag tvungen att göra ytterligare en till stjärna, och en till, och en till. Kunde inte sluta för det var både kul, gick snabbt och blev ju himla fint tycker jag.

Tänkte här visa er hur man gör, så kanske även du vill göra dig ett gäng egna stjärnor inför advent och jul. Man kan ju t ex göra små stjärnor och hänga som dekoration på julklappar, man kan hänga ett gäng i julgranen eller i ett granris på bordet.

006

..

Vik en enkel pappersstjärna!

Välj ett papper du tycker är fint. Det fungerar med allt från pappret från en vanlig papperspåse, presentpapper till tapet. Jag valde här att använda ett gäng tapetbitar till mina stjärnor.

..

024

Börja med att klippa till en rektangulär bit.

Hur stor man bit, beror på hur man vill att stjärnan ska se ut. En stor rektangulär bit, blir en stor stjärna. En liten rektangulär bit, blir en liten stjärna. Ja ni fattar!

Men tänk på att ju kortare längden är på rektangelns ”långa del” desto mindre ”rynk” blir det, och blir det för kort, kommer man inte kunna limma ihop sidorna för då räcker inte pappret. Man får helt enkelt prova sig fram.

..

013

..

Vik därefter hela pappret som ett dragspel, eller hur jag ska beskriva det. Ja ni ser på bilden här ovan, det är så pappret ska se ut när den är färdigvikt!

..

016

..

Sen tar du ett snöre och knyter precis på mitten 👆🏼

..

028

..

Vill man ha en mer rundad form på stjärnan hoppar man över detta steg. Men för lite mer spetsiga kanter som på mina stjärnor klipper man lite snett i toppen på båda sidorna.

..

003

Limma ihop de två “vingarna”, en i taget. Jag använder mig av en limpistol, men funkar säkert med annat ”starkt” lim också.

..

004

..och sedan limma ihop nästa sida!

..

019

..

Det ska bli så här när man limmat! Här kan du vara färdig om du vill ha dina stjärnor ståendes mot något, annars går du vidare till nästa steg.

..

016

..

För hängande stjärnor, ta ett snöre och limma fast snöret på baksidan. Klart!

..

031

Du måste testa, väldigt beroendeframkallande på ett positivt sätt. Jag har tänkt att jag ska vika ett gäng små stjärnor till den lilla  julgran som jag tänkt att vi ska ha ute i lusthuset i år. Hur mysigt kan inte det bli att se julgranen där inne lysa i vintermörkret.  Lycka till!

F254BE63-2E4E-4D37-AC6D-9F55E5F6CCF9

15
185

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00