Gör en egen girlang av torkade apelsiner

Tjingeling,

Det var skoj med all respons jag fick efter detta inlägg om att vika sina egna pappersstjärnor av presentpapper, eller tapeter. Jag blev därför extra peppad att pyssla vidare, och nu har jag testat något jag tänkt göra många gånger; nämligen en girlang av torkade apelsinskivor. Det har ni garanterat sett, och det är precis så busenkelt som det verkar. Det enda som tar tid är ju själva torkningstiden, men det sköter å andra sidan sig själv i ugnen.

Gör en girlang av torkade apelsinskivor

.

–..

Börja med att skiva apelsinerna i tunna skivor och placera ut på ett galler för att torkas i ugn. Ju tunnare skivor desto snabbare går det att torka. In i ugnen i ca 4-5 timmar på lång värme. Jag körde mina hela torkningstiden på endast 60 grader varmluft. Allt beror på vilken ugnen man har, så man får hålla lite koll mellan varven så skivorna inte bränns eller torkar för snabbt.

..

..

Så nu har jag torkade apelsinskivor klara för pyssel!

..

..

Ta fram nål och tråd! Det fungerar med vanlig sytråd, då blir det nästan som att apelsinerna svävar fritt. Jag använde dock ett lite grövre snöre, tycker det är fint när man ser snöret.

..

Gör din girlang genom att trä snöret genom varje torkad apelsinskiva med nålen, som du syr, plättlätt!

..

Man kan ju blanda i andra saker i sin girlang också, varva apelsinskivorna med t.ex. grankvistar, lingonris eller vad man nu har tillgång till. Jag kör dock endast med apelsiner, gillar det enkla.

Voilà; En färdigt girlang!

..

Finns ju en massa användningsområden till girlanden. Häng den i julgranen, det ger ju en riktigt gammaldags julkänsla, eller varför inte dekorera julbordet med apelsinslingan.

..

Eller gör som jag, häng upp den i ett fönster!