Första advent!

När första ljuset brinner står julens dörr på glänt och alla människor glädjas att fira få advent.

God kväll,

Har ni haft en fin första advent?!

Här har vi enligt tradition tänt det första ljuset i adventsstaken till frukost, och en frukost som bestod av gröt med kanel, så ska det bara vara! I eftermiddags har vi bakat pepparkakor, vi brukar göra detta runt första advent, eller möjligtvis andra. Skönt att jag lärt mig med åren att man inte behöver sätta en stor egen pepparkaksdeg, utan att det går precis lika bra att köpa en färdig liten deg.

Vi brukar köpa från bageriet i vår lokala butik, perfekt! För i ärlighetens namn så tröttnar barnen ganska fort, och så kul är det inte att som vuxen stå kvar med en deg som sedan räcker för att baka ut ytterligare 200 pepparkakor, haha! Celine och Julie bakade ut två fulla plåtar, sen var dom nöjda, men det var ändå bra jobbat tycker jag. Det är allra mest för traditionen, myset, stämningen och dofterna vi bakar så det behöver inte bli en mängd pepparkakor.

Nu blir det lite kvällsjobb för min del. Har en deadline på tisdag för en väldigt rolig grej som jag ska börja jobba med nästa år. Vad det blir ska ni få höra om länge fram.

Ha en fin kväll, så hörs vi snart igen.