Tulpanens dag

.

Hej fredag,

I dag är det den 15 januari, och det är visst tulpanens dag. En dag värd att fira tycker jag allt. Om inte annat för att man får tillfälle att köpa hem sådant här fint och pryda hemmet med såhär inför stundande helg.

Min favoritbukett med tulpaner är en som kombineras med ranunkel, vaxblomma och eucalyptus. Så fint tillsammans, och gärna lite yvigt bunden om jag får välja. Nu blev det endast vaxblomma denna gång, men visst ser det lite vårligt ut? När du köpt hem tulpaner så snitta dem och ställ dem i vatten, men låt papperet vara kvar i en timma så att tulpanerna får dra i sig vatten och sträcka på sig, på så vis håller de sig upprätta längre. Tulpaner vill ha kallt vatten, och inte så mycket åt gången, då växer de sig lätt långa och rangliga.Lagom är som på bilden under här.

..

Snitta om dina tulpaner då och då, och ge dem nytt friskt vatten, så håller dom längre. Och förstås allra bäst om man kan ställa dem lite svalt under natten. Förövrigt sägs det att vi svenskar köper 150 miljoner tulpaner varje säsong, jösses!

För mig signalerar tulpaner vår. Dock allt annat är vårligt ute, just nu är det -13 grader kallt. Det bet ordentligt i kinderna när jag gick på min morgonpromenad, burr säger jag bara! Vill ni se mig ”live” gå in på min Instagram (@starwoman1) och kika på Story från min morgonpromenad lite tidigare i morse , så får ni se mig rörligt och höra min kraxiga stämma 😛

TREVLIG HELG!