ANNONS

H a l l o n r e m m a r

/

5D006EC3-4CFE-4010-833E-BB796F1C01E9
78F32972-A2B8-485D-B618-98D92B26CEFD

God kväll,

Igår gjorde Julie och jag hallon-remmar efter ett recept vi såg hos Mandelmanns. Några av er kanske t o m såg Julie in action på Instagram Story under gårdagen? Dom små klippen ligger fortfarande kvar under händelser och fliken children för er som vill se. Jag och Julie kikar i vilket fall igenom alla säsonger just nu tillsammans när vi har lite tid över (streamar via C-more), mysigt! Så såg vi ett avsnitt där Marie Mandelmann gjorde just hallon-remmar och så ville vi testa att göra det till gårdagskvällens melodifestival. Julie är så inne i detta program när vi tittar, och hon vill ha en egen gård med djur och odla saker säger hon när hon ser programmet. Och jag kan förstå henne, man blir nästan liten sugen på att köpa och ha både hönor, ankor, en ko och får 😛

På tal om melodifestivalen, såg ni? Om, vad tyckte ni om gårdagens startfält? Jag tycker det var det bästa hittills. Perrelli var proffsig ända ut i fingerspetsarna, gillade låten och så gillade jag Tusse, och hans låt Voices.. Vete sjutton om inte det är årets vinnare av hela Mello 2021..? Vad tror du?

002

.

Hallonremmar

Ingredienser

6 dl hallon (vi använde frysta)
1 tsk honung
1 msk citronsaft
en nypa salt
2 msk honung
Strösocker & florsocker att rulla remmarna i

Gör så här: Börja med att koka upp hallonen tillsammans med 1 tsk honung, citron och en gnutta salt. Sila bären för att få bort kärnorna. Blanda den färdiga purén med 2 msk honung. Bred ut bärpurén på en plåt med bakplåtspapper med lite rapsolja på. Sätt in plåten i ugnen på 70 grader i cirka 4 timmar tills purén har torkat. Håll luckan lite öppen för att släppa ut ånga. När det inte är blött i mitten längre är de klara. När purén har torkat är det bara att klippa breda remmar och doppa dom i en skål med socker. Rulla ihop remmarna och lägg dem i en tättslutande burk. Mums!

8

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00