ANNONS

Inte jätteharmoniskt

/

014
 
023
027

.

Hej på er,

Sportlov var det här sedan igår, därav min tystnad. Tycker allt vi kunde ju fått lite bättre förutsättningar med tanke på hur det har sett ut dom gånga veckorna, och hur vackert vintrigt vi haft det. Men nu bjuds det på smutsig barmark, helgrått väder med regnet hängandes i luften, både igår och idag, och barnen kivas om bagateller som jag blir indragen i som någon typ av medlare fast jag inte vill 😛 Tycker dom kan lösa sina konflikter själva, när dom handlar om typ brödsmulor, haha!

Men äta bör man, annars dör man som man sa som liten. Här körde vi idag pizzabullar som mellis. Succé! Céline och Julie hade fått detta hos en kompis häromsistens. ”Det var såååå gott mamma, kan vi inte göra det?” Och med tanke på att dom flesta av mina enkla tips på sportlovsaktiviteter vi kan hitta på tillsammans röstas ner, så var det ju i alla fall bra att vi kunde ”baka” ihop en sväng, två av tre barn och inget kiv, perfekt!

Fler med lov denna vecka?

034

..

Pizzabullar är perfekt att frysa in och ta fram och tina i mikron, perfekt som mellis efter skolan eller ta med på utflykt och fyllningen kan ju varieras efter smak. Skinkan kan bytas ut mot salami, bacon eller en vegetarisk variant med endast grönsaker.

,.

032

 

Pizzabullar

Ingredienser: Ca 24 st

Deg
25 g jäst
3 dl vatten, fingervarmt
1 tsk salt
2 msk rapsolja
9–10 dl vetemjöl

Tomatsås
1 ½ dl krossade tomater
½ dl tomatpuré
1 msk torkad oregano

Fyllning
ca 200 g rökt skinka, strimlad
ca 300 g ost, riven
oregano

Gör så här: Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Rör ner salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 min. Dela degen i två bitar. Kavla ut varje bit till en rektangel, ½–1 cm tjock.

Tomatsås: Blanda ihop krossade tomater, tomatpuré och oregano. Bred ut såsen på degplattorna. Strö ut skinka, ost och ev. färsk oregano på degplattorna. Rulla ihop degplattorna från långsidan. Skär rullarna i skivor, ca 2 cm breda. Lägg bullarna i en bullform på en plåt. Låt dem jäsa i 20–30 min. Sätt ugnen på 250 grader. Grädda i mitten av ugnen i ca 8–10 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk, ät och njut!

6

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00