En god ostbricka

Tjingeling,

Lördagen har kickat igång, och varför inte äta en ostbricka och dricka lite vin framåt kvällskvisten?! Tror vi är en gäng personer som uppskattar detta goda i livet ibland. Jag gillar dock inte rena blåmögelostar, kan vara bland det äckligaste jag vet faktiskt. Men det finns ett gäng ostar som faller mig i smaken. Nämligen hårdostarna; Västerbotten, Cheddar, Parmesan, samt Gruyere. Vitmögelost, där vill jag ha en krämig och smakrik Brie. Getosten Chevré är ju supergod, samt kittosten Vacherol kan jag uppskatta mellan varven. Viktigaste är att inte stressa utan att plocka fram osten i god tid före man ska äta, och servera den rumstempererad, mumsigt!

Tänkte här dela med mig av framför allt hur man kan få till det lite snyggt på sin ostbricka. Nu är jag ingen proffs alls, men så här brukar jag i alla fall tänka och göra.

..

Detta har jag gärna på min ostbricka

Tre sorters ostar: Parmesan, Brie de Meaux och Snowdonia. Spröda goda kex, här vill jag ha både sött och salt. Frukt; t ex vindruvor, jordgubbar, päron, och torkade fikon Gärna några olika salta inslag som oliver, och chips. Olika sorters nötter är väldigt gott till osten. En söt och god marmelad/chutney för sötman.

..

Så här fixar du en inbjudande ostbricka:

Använd två skärbrädor ovanpå varandra, en större under och en lite mindre över. Det ger extra utrymme för frukt och annat att ”hänga ner”. När det kommer till placeringen av ostarna, tänk på bokstaven S när du lägger ut dom. Då får man luft mellan ostbitarna och en bra utgångspunkt att placera ut resten. Lägg tillbehör i flera mindre skålar och ställ dem på brickan. Skär gärna hårdosten i mindre bitar, det ser inbjudande och extra gott ut tycker jag. När du lagt ut ost, frukt, skålar och kex, fyll ut tomrummen med fikon, nötter, choklad och annat gott du gillar att fylla ut med. Det ger en riktigt härlig överflödig ostbricka.

Klart att njuta!

HÄR finns ett gäng riktigt snygga skärbrädor perfekt för ostbrickan för er som söker detta. Med rabattkoden APR21STARWOMAN får du dessutom 20% på ett helt köp.