ANNONS

Kärlekens dag & in med mer grönt i hemmen!

/

0A1F3F73-1860-41AE-8CD7-EFEC98EC1A1F

Hittat en för mig ny grön favorit!

EEE385B9-AF0D-48AF-9C44-DF7AA0983FD2
.

Tjingeling.

Vill börjar detta inlägg med att skicka över en stor hjärtlig kram till var och en av er på denna Alla Hjärtans Dag 🤎

Är så tacksam för var och en av er som vill följa mig här inne på bloggen. Tänk om jag kunde få träffa er alla i verkligheten, bjuda hem er hit på middag. Tror vi skulle kunna ha det riktigt trevligt, vad tror du?

Alltså detta med gröna växter är svårt. Inte att få dem att överleva, visst det är problem i sig för min del, men inte det jag pratar om just här. Utan i-landsproblemet är att hitta växter som tilltalar mig rent estetiskt. Tycker det mesta är ganska trist i blomsterbutikerna. Men så sprang jag på denna växt, som visade sig vara en Kungscissus. Aldrig hört talas om tidigare, men blev förtjust i växtens växtsätt och blad direkt. Den är även säker för katter, vilket ju är toppen för oss som har fyrfota små vänner. Nu har jag aldrig märkt att just Caesar nafsar på krukväxter och blommor, men ändå skönt att ta det säkra före det osäkra.

..

25A3ECAB-BC1E-4EC4-B495-41F054A0C232

Gröna växter är ju inte bara fina det gör faktiskt nytta också. Förutom att avge syre och vattenånga tar det även upp partiklar och farliga ämnen från luften. Formaldehyd och olika kolväten. T.ex. bensen och toluen som bland annat kommer från våra möbler och byggmaterial som kan finnas i vår inomhusluft och flertalet av dem är cancerogena.

Så in med fler gröna växter i era hem!

.

878396FC-FA5D-45EE-AA0A-6EBA5FF1FD7A

Fortsatt sjukstuga här hemma. Skolan ringde igår att Maximilian hade feber och var hängig. Så det var bara att hämta hem honom, och inse att när ena barnet börjar pigga på sig efter sin förkylning, så är det dags för nästa att bäddas ner. Det är över 100 skolbarn hemma sjuka på barnens skola just nu. Rena epidemin som en av fröknarna sa igår. Jaja, så länge det inte är magsjuka som barnen kommer hem med, så får man ändå vara rätt nöjd, lite förkylning går ju över rätt smärtfritt.

Ha en fortsatt fin Alla Hjärtans Dag, och trevlig helg!

signaturen

19
215

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00