”Oängsligt”!

Mina favoriter –  arkitektur-, design- och inredningsbyrån

Marcante-Testa Studios

i Turin ger mig gåshud med sin fingertoppskänsliga estetik. Går ner i spagat – om det nu hade varit fysiskt möjligt … De kombinerar  form, material och kulörer, som en inte trodde det var alls möjligt att kombinera – till något annat än pytt i panna. Helheten blir istället alltid något som är upphöjt till halsbrytande inredningsakrobatik av yppersta klass.

Här tre bilder på ”Frieze”, den ovan + två till – en ny kollektion till badrummet för italienska Ex.t som precis lanserats på den stora inrednings- och designmässan, Maison & Objet i Paris.

Subtil kulörbonanza.

Fortsatt kulörbonanza. Och nog är det ”oängsligt” …

Här följer fem bilder med ett axplock ur ett av de hem, som vi publicerade i mitt förra jobb, under min tid som chefredaktör. Kanske det reportage som jag är mest stolt över – iaf ett utav dem. Ett hem i Milano inrett av just Andrea Marcante & Adelaide Testa. Hemtrevligt och bara alldeles, alldeles underbart!

Vem vill inte ha en staty av ett guldrådjur? Säkert inte alla – men visst är det ändå inspirerande att se att några vill det … Växtligheten på innergården utanför tar vid där tapeten slutar.

Kulören på det gröna skåpet är det inte många som skulle våga sig på i en inredning. Men ack, så befriande!

Josef Franks Tapet

Vårklockor

 av Josef Frank för Svenskt Tenn. Så orimligt inspirerande i den här lite oväntade miljön. Älskar såväl kultur- som stilkrockar.

En lekfullhet, utan effektsökeri bara för effektens skull, som är på riktigt och inte går över styr.

Det här är vad jag kallar för ”oängslig” inredning! Klarröda handtag på ljusblå köksluckor och snyggt blir det. WOW!

/Svante