Välsignade måndagar

9AE3E3FD-4050-4494-97E7-E8EDD7927AC9
Igår söndag var detta min kärastes revir – jag jobbade inomhus, framför datorn, i mitt arbetsrum. Idag måndag, jobbar han på sin vanliga arbetsplats och det här har för dagen blivit mitt och Musses revir. Måste trots myset ändå villigt erkänna, att jag hellre skulle ha ett helt vanligt jobb, med vanliga måndagar, att gå till. Måndagar är för övrigt underskattade!

För det är det här som händer med 12 års åldersskillnad – totalt olika faser i våra yrkesliv när en som jag kommit upp i +åldern och lever med någon som är mer aktiv än någonsin. Innan jag blev ”hemmajobbare” jobbade vi båda lika mycket och var hemma lika mycket – dessutom, oftast samtidigt … 🙂 Nu är jag, om än jobbandes, på hemmaplan det mesta av min tid och får lägga band på mig för att inte sitta och vänta … 

Det är en helt ny situation att förhålla sig till och inte alltid helt lätt att hantera. Men jag/vi blir allt bättre. För vem vill komma hem till någon ”understimulerad” som kastar sig över en, färdig att ösa ur sig en hel dags uppdämda sociala behov – när en själv bara vill koppla av och varva ner. Och så måste få göra. Å andra sidan går det ingen som helst nöd på oss! Viktigast i sammanhanget är att vi efter 28 år fortfarande inte vet något bättre än varandras sällskap. Bara en sån sak! Ett faktum som gör mig övertygad om att om det finns en vilja – ja, då finns det också alltid ett sätt!

IMG_6562
Tidigare idag tedde sig naturen så här. Smått omtumlad, till och med skakad, av senaste dygnets storm och regn.

/Svante

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..