A la carte-meny på Antikmässan i Älvsjö

IMG_6666
En monter på Antikmässan under uppbyggnad.

IMG_6668
Ägaren har alltid en röd tråd i urvalet av saker. I det här fallet – en grön sådan …

IMG_6670
Fortfarande inte riktigt allt på sina rätta platser …

IMG_6687
Otroligt mycket får plats på denna lilla yta som inte kan vara mer än 10 kvadratmeter.

IMG_6685
De här fem bilderna skildrar ena av de mest välfyllda och inspirerande montrarna på Antikmässan. Det är också den monter som vi i juryn utsåg till Årets monter tidigare idag. Stort grattis till eldsjälen, Christina Sundquist som sedan mer än 30 år driver A la carte Antik, till vardags på Riddargatan 11A, mitt i Stockholms City och som här själv packar upp det allra sista. Så här lyder juryns motivering: ”Med genuin passion och ett personligt urval har ‘A la carte Antik’ på en liten yta skapat en inspirerande miljö – med såväl bredd som djup. Här finns en besjälad tidlöshet som står över trender. Allt är utvalt med hjärtat och med en tydlig ‘grön’ tråd”. Jag kan inte tänka mig en mer värdig vinnare! Det ”sjusitsiga” blombordet på bilden väcker dessutom ett alldeles för stort habegär hos mig för att det ska kunna betraktas som hälsosamt …

IMG_6691
Årets jury för Årets monter. Från vänster: Kajsa Falck Torlegård, operativ projektledare, Formex; Erika Funke, chefredaktör, Gods & Gårdar + Gård & Torp; Tom Österman, antikexpert & grundare av Auctionet; Sofia Wood, influencer och längst bak till höger, undertecknad.

I morgon torsdag öppnar Antikmässan, där allt är till salu, på Stockholmsmässan i Älvsjö. Öppettider: Torsdag 10-19 | Fredag 10-18 | Lördag 10-18 | Söndag 10-17

/Svante

  1. WOW, vill ha !!! Trevlig nyhet i Sköna Hem att läsa Svantes inlägg och beundra hans utvalda bilder, like much !!°!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..