Söndagsfika på distans

Hade någon sagt till mig för bara några veckor sedan att palmsöndagen den 5 april kan Du inte fika med svärmor på riktigt – du måste göra det på distans … skulle jag inte ha trott det vara möjligt. Vilka dumheter! Precis som att jag, tillsammans med storfamiljen där svärmor ingår, förstås – 

inte

skulle sitta ombord på flyget till Kap Verde just i detta nu, palmsöndagen den 5 april. Att inte ens kunna ses härhemma utan till och med fika på avstånd, än mindre resa ihop, känns tufft för oss alla och inte minst för hennes son, min sambo. Men vem skulle drömma om att spela hasard med en 80-årings väl och ve. Även hon mest av allt, och just nu bara för att allt är som det är – skulle behöva ha sin son nära. Jag är själv i dubblerad riskgrupp enl min läkare. Även om mitt pragmatiska jag inte oroar sig för egen del håller jag mig självklart hemma för allas skull.Således – en hemma hemmapåsk vare sig vi vill det, eller inte.

För oss, för svärmor och vårt övriga ressällskap. Och säkert stannar det inte vid påskveckan … Finner dock en stor tröst i naturens och trädgårdens uppvaknande ur sin vinterdvala. Livskraft om något!

/Svante