Uppmärksamhetstjuven!

Inser att det går absolut inte att göra

någonting

, i det här hushållet, utan att det är någon, läs: en dvärgpudel som heter Musse, som ska ha allt fokus på sig. Här försöker en stackars pressfotograf från

TT Nyhetsbyrån

utöva sin profession och bara ta en bild på mig och Maria Soxbo. Vad händer då? Ser jag inte en svart, lurvig pudelsvans på en rumpa i vädret, där nere och borta åt vänster? Såklart jag gör! Hade min mamma fortfarande varit i livet skulle hon lika såklart utropat – ”var ska sleven vara om inte i grytan?”. Ett av hennes favorituttryck. Nu också mitt! 😉Maria Soxbo, en av de tre initiativtagarna till Klimatklubben, frilansjournalist med bas i sitt instagramkonto, @husligheter och sin inredningsblogg, husligheter – var här hemma för att göra en intervju med mig. Känner mig inte det minsta obekväm eller orolig över situationen eftersom Maria är en skicklig och erfaren skribent. Dessutom var vi kollegor på redaktionen under en period när Maria jobbade på ELLE och jag var chefredaktör på ELLE Decoration. Den så kallade vinkeln på texten är inredning, arkitektur och trädgård utifrån min hemmiljö – Villa Sundahl.

Men också med utgångspunkt ifrån mitt långa yrkesverksamma liv som journalist inom inredning/livsstil. Det finns inget jag har lättare för, eller tycker mer om, än att prata om inredning, arkitektur och trädgård – ämnen som, förutom att ha fyllt mitt yrkesliv, också är en passion och ett intresse rent privat. Privilegierat!

Reportaget, i bild och text, är beställt av TT Nyhetsbyrån som, förutom nyheter, levererar featurematerial till alla Sveriges lokaltidningar. Och då framförallt deras helgbilagor. Resultatet är tänkt för någon gång i mitten av sommaren – dock vet jag vet jag inte exakt när och var. Reportaget går som sagt ut som ett erbjudande till nyhetsbyråns kunder över hela landet, så det kan hamna i allt från Göteborgs-Posten till Sundsvalls tidning.

Foto: Janerik Henriksson.

/Svante